Otadžbina: Ko je ubio Olivera Ivanovića?

Iako je godinu dana prošlo od ubistva Olivera Ivanovića o ubicama i nalogodavcima ni traga ni glasa. Aleksandar Vučić obećao je nevenčanoj supruzi Olivera Ivanovića Mileni Popović da će u roku od mesec dana da pronađe ubice i nalogodavce.

Kako ništa nije uradio mora Milena Popović da preduzme istragu ne bi li otkrila ubice svoga partnera, kako sama kaže.
Ali ta prevara i obmana Aleksandra Vučića nije i jedina. On je odmah po ubistvu Olivera Ivanovića na konferenciji za štampu izjavio da je potpredsednik „Srpske liste“ Milan Radojičić od 2000. godine u ličnom sukobu sa Oliverom Ivanovićem što je gola laž. NJih dvojica se nisu ni poznavali jer se Radojičić u Kosovsku Mitrovicu nastanio tek posle 2005. godine.
Oliver Ivanović je u dva navrata bio zamenik ministra i državni sekretar u Vladi Srbije. Prvi put u periodu od 2001-2005. godine je bio zamenik predsednika Koordinatnog centra za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića, a od 2008-2012. godine bio je državni sekratar i zamenik ministra u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju kod Gorana Bogdanovića.

Makar iz tih razloga režim Aleksandra Vučića morao je da se potrudi da u ovih godinu dana pronađe nalogodavca i ubice Olivera Ivanovića.

Međutim, ne samo ubice Olivera Ivanovića nego i ubice Dimitrija Janićijevića, Oliverovog kuma koji je ubijen na isti dan pre pet godina, pa ubice Ivice Rajčića, pa ubice Miloša Šćepanovića.

Posebno su bila brutalna ubistva Dimitrija Janićijevića i Ivice Rajčića. Prvi je ubijen na kućnom pragu na očigled majke i bremenite žene a drugi ispred dečijeg obdaništa i svoje maloletne dece.
Aleksandar Vučić je u više navrata ponavljao da ubistva Srba na severu Kosova nisu etnički motivisana. Ako predsednik zna da nisu Albanci onda su Srbi. Koji Srbi gospodine Predsedniče?
Interesantno je da su Srbi počeli da ubijaju Srbe tek od dolaska na vlast Srpske napredne stranke.
Ono što karakteriše ubistvo Olivera Ivanovića jeste prethodna besomučna i prljava kampanja protiv njega. Koliko je samo puta Aleksandar Vučić na državnoj RTS televiziji, TV Pink, TV Most od Olivera Ivanovića tražio da otkrije ko je ubio Miloša Šćepanovića.
Takvo upiranje prstom aktuelnog predsednika nije bilo samo na Olivera Ivanovića. Samo pola sata posle ubistva litvanskog policajca u mestu Balaban kod Zvečana semptebra 2013. godine, ni da trepne, on je optužio Srbe koji bojkotuju lokalne separatističke izbore da stoje iza ubistva litvanskog policajca. Vreme ga je demantovalo.
Predsednik je takođe za ubistvo sedam srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći krajem 1998. godine optužio državnu bezbednost Republike Srbije, obećavajući da će da otkrije izvršioce zločina. Do dana-današnjeg to nije uradio što znači da je predsednik opet izrekao gnusnu laž.
Vlast u Beogradu je morala da se potrudi da u ovih godinu dana pronađe nalogodavca i ubice Olivera Ivanovića.
Stiče se utisak da Priština ucenjuje Beograd kada je u pitanju ovaj zločin. Predsednik samoproglašene republike Kosovo Hašim Tači, inače veliki prijatelj predsednika Srbije, kaže da kada Priština otkrije ubicu Olivera Ivanovića mnoge će u Beogradu da zaboli glava. Možda i preko istine o ubistvu Olivera Ivanovića neki u Prištini i na Zapadu žele da primoraju zvanični Beograd da potpiše svobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima. Stoga informacije koje se plasiraju u javnost oko ubistva dolaze na kašičicu.
Zbog Kosova i Metohije i budućnosti Srbije neophodno je da se pronađu nalogodavci i ubice pa ma ko oni bili, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ koje prenosimo u integralboj verzijiu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare