ZA SAVINDAN DOM PRIMA NOVE STANARE

LESKOVAC

 

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević obišao je danas  dogradjeni i adaptirani prostor u Domu učenika i studenata u Leskovcu, zajedno sa  gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

 

„Cilj ove nenajavljene posete je da se uverimo da li je ovaj objekat završen u onoj meri kako je to propisano ugovorom. Mi smo u ministarstvu odradili svoj deo posla što se tiče investicionog održavanja i opremanja, dom je pomogao sopstvenim sredstvima, i lepa je prilika da nove stanare  uselimo za Savindan“ ,  rekao je Antonijević.

 

U 2016. godini doći će do značajnog povećanja investicija u oblasti obrazovanja i zdravstva. U tom cilju, pred Novu godinu osnovana je Kancelarija za javna ulaganja. Osnovne i srednje škole sa teritorije Leskovca biće među prvima sagledane. Za sada se ne zna koliki će to iznos biti, ali će iz budžeta svakako biti opredeljena značajna sredstva za sređivanje svih osnovnih i srednjih škola na teritorji Leskovca. Minsitarstvo je dobilo zahteve osnovnih i srednih škola sa teritorije čitave Srbije, kada je reč o njihovim potrebama u redovnom investicionom održavanju i opremanju. Međutim, budžet svakako neće moći da pokrije sve potrebe svih škola u Srbiji, dodao je  Antonijević.

On je naglasio da će najveći deo investicija biti opredeljen za izdvojena odeljenja u seoskim sredinama i dodao da će sa početkom građevinske sezone krenuti da se rešavaju zahtevi  nekih škola koje su ušle u redovno finansiranje od strane Ministarstva, kao što su to Medicinska i Ekonomska škola, kao dve ili tri osnovne škole, dok će se u Domu učenika raditi na sanaciji podova u kuhinji i trpezariji.

 

Leskovac Dom ucenika

U dogradnju drugog sprata Doma učenika i studenata Ministarsvo je uložilo oko 50 miliona dinara, i to 43 miliona u građevinske radove i 7,5 miliona u opremu. U uvođenje sanitarne tople vode Dom učenika uložio je dodatnih 32, miliona dinara sopstvenih sredstava.

Ovom investicijom, ukupne vrednosti 54,2 miliona dinara, dobija se 677 metara kvadratnih novog korisnog prostora, to jest 20 novih soba sa 58 ležajeva i dve čitaonice. U toku je tehnički prijem zgrade, naredne nedelje bi Dom trebalo da dobije upotrebnu dozvolu.

Po svemu sudeći, na dan Svetoga Save vrata Doma učenika biće otvorena za nove stanare.

Inače, trenutno na smeštaj u Domu čeka 21 učenik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare