DS ODGOVARA SNS-U

LESKOVAC

Lepo je kada se neko, čiju partijsku skraćenicu SNS u Leskovcu prevode kao Sabor Nepismenih Srbije, poziva na pisce, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS .

 

„ To samo upućuje da bi u naprednjaci u budućnosti mogli da u svojim govorima i saopštenjima upotrebe još neki padež a da ih ne boli, to valjda znači da bi mogli da nauče da je komparativ od „čist“ čistiji a ne čišći, to sigurno znači da bi mogli da nauče da iza reči vlas, efikasnos, stručnos treba da stoji i po jedno t, ali i da to isto t stoji i iza reči odgovornost, kakva god bude utvrđena jednog dana. Dakle, na „naprednjačko“ citiranje Begovića, odgovaramo parafraziranjem Krleže: „sačuvaj nas, Bože, naprednjačkog poštenja i njihove sposobnosti!“.

Pa ipak, opšta nekultura i politička ograničenost mogu i da im se oproste. Ne opraštaju im se surovi  statistički podaci koji pokazuju da je Leskovac grad sa najmanjim prosečnim primanjima u Srbiji, iza Medveđe i Crne Trave! Koliko li „naprednjačke kreativnosti“  treba da se potpuno upropasti jedan veliki i lep grad kao što je Leskovac – to je pitanje koje gradonačelniku i njegovoj kamarili postavljaju građani Leskovca! Koliko neko može da bude nesposoban i  drčan, pa da uspe da za samo tri godine upropasti decenije rada prethodnika? Koliko neko može da bude drzak i da nas ubeđuje da nam je lepo, kao da i mi ne živimo u ovom gradu?

Međutim, nije baš svima bilo teško. Lepo bi bilo da se nepismenjaci pozovu malo i na istinu: recimo da je u 2013, 2014 i 2015.  godini na putovanja gradonačelnika i lokalnih funkcionera potrošeno više od 50 miliona dinara, a da suma za putovanja zaposlenih u gradskoj administraciji odavno prelazi milon evra ili 120 miliona dinara!

Takođe, bilo bi pošteno i da  priznaju da je grad čistiji samo ispred kuća, garaža i štala SNS funkcionera, a da Leskovac  i dalje grca u đubretu, i bukvalno! Da priznaju kako ćute da zagađenost vazduha u Leskovcu prelazi sve dozvoljene maksimume i da priznaju da nisu bili sposobni ni da sprovedu tender o nabavci prečistača za vazduh! Da im padaju plafoni po osnovnim školama i da su nesposobni da to makar poprave! Da plaćaju 4 žardinjere u centru grada skoro milion dinara i da za to niko ne odgovara! Ali i da su najpre okrečili fasadu sedišta stranke, ukrašavajući je kao da živimo u Diznilendu, a ne u gladnom Leskovcu!

Bilo bi pristojno da za početak „naprednjaci“ priznaju da sve što su naveli da je dobro urađeno za vreme njihove vlasti za ove tri godine jeste jednako onome šta je DS radila za mesec dana; da SNS ima nesposobne direktore i još nesposobnije stranačke funkcionere; da ne umeju ni da sačuvaju ono šta je DS napravila za vreme svog mandata.

Drsko je da se SNS poziva na navodno redovnu isplatu plata, kada se dobro zna koliko plate kasne; da li „redovnost“ za njih znači i kašnjenje od 4 do 11 meseci? Čudo je da nisu spomenuli hajdučko otimanje dela plata i penzija od svih građana Leskovca, zbog čega je Leskovac doveden na ivicu gladi, profesore, lekare, sudije, policajce, službenike kojima je ugrožena egzistencija! Čudo je da nisu spomenuli drčno povećanje svih poreza, samo sa ciljem da se nahrani gladna i nezasita SNS partijska mašinerija!

A što se tiče grehova DS-a, tačno je da postoje! Umesto 5 hiljada radnika koje ćemo zaposliti u naredne 4 godine, zaposlili smo „samo“ tri i po hiljade za tri godine; a šta je još uvek mnogo više od osam zaposlenih u kineskom tržnom centru i hiljadu SNS članova protivzakonito uguranih u administraciju i javna preuzeća!

Grešni smo i što smo , umesto deset fabrika koje ćemo dovesti u naredne 4 godine, u prethodnom mandatu doveli samo 7! Pa ipak, investicije dovedene za vreme dok je DS vršila vlast zovu se „Falke“, „Jura“, „Džinsi“ i mnogi drugi,  i od njih živi dobar deo građana Leskovca; najveća investicija SNS-a zove se toalet na groblju i krečenje fasade stranačkih prostorija SNS-a. Investicije u gradsku infrastrukturu za vreme demokrata zovu se nadvožnjak i obilaznica, SNS investicije zovu se otvaranje semafora, liftova i ćorsokaka! DS je otvarala glavnu gradsku deponiju, SNS se hvali pražnjenjem kontejnera, kao da to ionako nije jedini posao koji zaslužuju i koji umeju da rade!

Već na sledećim izborima, građani Leskovca će moći i sami da kažu kada su bolje živeli, pre tri godine za vreme demokrata, ili sada, za vreme bahate vladavine SNS-a, na čelu sa Goranom Cvetanovićem!Biće to i prilika da se i sadašnja lokalna vlast uveri kako u brojnost članova DS-a, tako i  u snagu udružene opozicije.

Problem je samo u tome da, kada SNS padne sa vlasti, neće biti nikoga da prizna da je ikada glasao za njih!  Navodi se u saopštenju SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare