Planinari po osmi put “osvojili” Krivu buku

NIŠ

Planinarsko društvo „TREM 1810“ iz Donjeg Dušnika, u okviru projekta „Zaplanjski vrhovi“, organizovalo je planinarsku akciju – Uspon na Krivu buku, najviši vrh Babičke gore koji se nalazi na  1059 metara nadmorske visine. Akciju je pored PD “TREM 1810” podržala je lokalna samouprava Gadžinog Hana i Turistička organizacija ove opštine. Učesnike akcije koji su se okupili u selu Gornje Dragovlje pozdravio je predsednik  Milisav Filipović koji je istakao zadovoljstvo što Zaplanje može da ugosti planinare, a u akciji su učestvovali i planinari iz Smederevske Palanke.                        

“Drago mi je kada se kod nas u Zaplanju bilo šta organizuje a pogotovo kad su skupovi planinara. Već duži niz godina se pokazalo da naše Planinarsko društvo “Trem” i Turističa organizacija znaju da to lepo organizuju. Staze su sada obeležene za razliku od ranijih godina pa tako sve ima drugačiju dimenziju jer niko neće biti u opasnosti da zaluta. Takođe, pokazalo se da je boravak u prirodi veoma poželjan naročito ako se uzme u obzir situacija sa epidemijom jer organizam postaje otporniji“, kazao je Filipović i istakao da je u toku izrada Studije o razvoju turizma.

                         Planinarska staza je ukupne dužine 17 kilometara sa visinskom razlikom 1150 metara, 575 metara uspon i 575 metara spust, i spada u srednje teške staze. Od sela Gornjeg Dragovlja do vrha Kriva buka u usponu je potrebno oko tri sata i isto toliko prilikom spusta. Staza je planinski put sa zemljanom podlogom kroz predivne šumske predele. Od ovog vrha do izvora Dobra voda potrebno je oko 20 minuta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare