“Otadžbin” o Vučiću i ove subote

 

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ i ove subote se bavio postupanjima i izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja se tiču Koosva i Metohije.

 

“Kakve su mu namere prema južnoj srpskoj pokrajini građani Srbije imali su prilike da čuju u emisiji „Upitnik“ državne radio-televizije. Aleksandar Vučić, ni trepnuvši, najavljuje svoju spremnost da dozvoli samoproglašenoj republici Kosovo stolicu u Ujedinjenim nacijama. Ne zanima ga mnogo ni što ruši ustavom zagarantovani teriotorijalni suverenitet i integritet Republike Srbije na koji je položio zakletvu ispod mirosavljevog jevanđelja. Na taj način predsednik negira Rezoluciju saveta bezbednosti 1244 u kojoj se kaže da je Kosovo i Metohija deo države Srbije. Očita je namera da odnose Srbije i njene južne pokrajine svede na nivo dve Nemačke koji su imale pre ujedinjenja. Tako nešto se obavezao zapadnim mentorima, pre svega Angeli Merkel, kada su ga dovodili na vlast.
Tokom emisije od predsednika smo još čuli da je potpisao Briselski sporazum, kojim se faktički odriče Kosova i Metohije, da bi nemačke kompanije ulagale u Srbiju. Ovakva neodgovorna i trgovačka nacionalna politika je jednostavno neshvatljiva.
Od predsednika smo još i čuli da njega mnogo na zanimaju ankete u kojima stoji da 70% građana Srbije između KiM i EU bira Kosovo i Metohiju. On kaže da hoće da bude hrabar kao Makron koji je bez obzira na proteste radnika potpisao zakon o radu. Kakva glupust! Predsednik poistovećuje francuski zakon o radu sa teritorijom južne srpske pokrajine.
To nije jedina glupost koju je predsednik izrekao jer je dodao da u slučaju da Srbi ne izađu na separatističke izbore oni mogu da dožive najstrašniji pogrom što je van svake pameti. Neubedljivo se trudi da opravda izbor Ramuša Haradinaja od strane njegove «Srpske liste» za predsednika vlade separatističke paradržavne tvorevine, govoreći da je to u interesu Srba jer time štite svoju bezbednost. Naopako, jer kako može koljač srpske dece, kako Aleksandar Vučić naziva Ramuša Haradinaja, da bude zaštitnik Srba. Predsednik svodi broj Srba na 6% što je van svake pameti imajući u vidu poslednje izbore za skupštinu samoproglašene republike Kosovo gde je od 470.000 ukupno izašlih na izbore 50.000 Srba. To su inače podaci centralne izborne komisije samoproglašene republike Kosovo. Na osnovu izrečenog broj Srba se kreće između 10 i 12%. Predsednik je ovlaš izleteo sa brojkom od 6% pošto se Srbi nisu odazvali na šiptarski popis.
Predsednik takođe obmanjuje građane Srbije da je smanjen broj nasilja nad Srbima. On ne govori istinu, jer je za vreme njegove vladavine u severnom delu Kosova i Metohije zapaljeno više od stotinu automobila Srba, bacane su razne eksplozivne naprave na domove Srba, a bilo je i mnoštvo ranjenih i ubijenih Srba. I to sve u sredini u kojoj Srbi čine 95% a da nijedan izvršilac ovih nedela nije otkriven. Napomenimo da je predsednik Republike Srbije ujedno i koordinator svih obaveštajnih službi i prosto je nemoguće da Aleksandar Vučić ne zna ko teroriše Srbe izuzev ako se to ne radi po njegovom blagoslovu.
I na kraju, ono što su mogli da vide i čiju građani Srbije jeste da predsednik drsko i bezobzirno laže kada govori o svom i poštenju svoje porodice. Danas u Srbiji svi znaju da nijedan ozbiljniji posao ne može da se odradi bez učešća braće Vučić. Po nekim izvorima smatra se da su po bogatstvu prestigli Miroslava Miškovića. I laicima je jasno da predsednik nije politički naivan da svoju pokretnu i nepokretnu imovinu drži pod svojim imenom ili imenom nekog od članova svoje porodice. A preteruje kada kaže da čak i vodu u vladi i predsedništvu on plaća apostofirajući na svoje poštenje. Moža vodu i plaća ali na drugoj strani mnogo toga zakida građanima Srbije.
Kod Srba postoji poslovica koja glasi: «Niko krupno ko Turčin ne laže». Turci su dobili ozbiljnu konkurenciju”, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare