“Gimnazijalci” najbolje spremaju ajvar

GIMNAZIJALCI NAJBOLjI

U Leskovcu je po četvrti put oragnizovano takmičenje u pravljenju ajvara „Izađi mi na teglu“ na kome je učestvovalo 16 ekipa.

Odluka žirija je bila da titula najboljeg pripadne ekipi „Gimnazijalci“ iz Leskovca, drugo mesto pripalo je ekipi „Libero“ iz Trgovinsko ugostiteljske škole Leskovac, a treća je ekipa „Zlatna paprika“.
Kapiten pobedničke ekipe Rastko Stamenković rekao je da je srećan zbog pobede, ali i zbog plasmana u finale takmičenja koje će se održati u Soko Banji.


Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je podsetio da je 2012. godine leskovački ajvar dobio sertifikat na nacionalnom, a kasnije i međunarodnom nivou i da se onda povećao i broj proizvođača, kako kaže “marljivih domaćina” koji su počeli da proizvode papriku i ajvar.


„Leskovačka kotlina, veliki broj sunčanih dana, vredni domaćini uspevaju da proizvodu najbolju papriku. Grad Leskovac se trudi da velikim subvencijama omogući lakši rad poljoprivrednim proizvođačima. Pored toga uspeli smo da promovišemo u poslednjem vremenskom periodu svaki deo našeg kraja ono što oni proizvode. Tako sad imamo „Dane višnje“, „Dane jagode“, „Paprikijadu“ u Lakošnici… Siguran sam da će dobar glas o leskovačkom ajvaru da se i dalje širi, kao i da će svi leskovački ajvari biti dobri i ukusni.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare