Nekadašnji radnici „Koštane“ ne odustaju od svojih zahteva

VRANJE

Predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje Fabrike obuće „Koštana“ u Vranju, Slađan Ristić, potvrdio je medijima da će ispred zgrade Skupštine grada, u petak, u 11 sati, biti održan novi protesni skup.

Njihov jedini zahtev biće poštovanje sudske presude iz 2003.  godine kojom je naloženo da im se isplate zaostale zarade.

Radnici nekada renomiranog proizvođača obuće u Vranju, u kojoj je stečajni postupak okončan per skoro deceniju i po, ne odustaju od svojih potraživanja.

Nezadovoljni su ishodom komunikacije sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede, Milunom Trivuncem koji je na njihovo poslednje pismo odgovorio  da su obaveze prema radnicima regulisane.

Protest radnika je reakcija na ishod razgovora sa Trivuncem, od 11. maja u Beogradu, kada im je rekao da će „biti na listi čekanja“, jer bi isplata zaostalih zarada radnicima „Koštane“ u iznosu od 120 miliona dinara „upropastila budžet Srbije“.

Zbog toga će, u petak, biti održan novi protesni skup, kome će se pridružiti i ratni vojni veterani sa juga Srbije kojima država duguje ratne dnevnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare