Kamberi o boravku u Danskoj i razgovoru sa Vokerom

BUJANOVAC-ARHUS

 

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi učestvovao u radu Međunarodne konferencije gradova I opština u Danskoj,  koja je održalna od 16 do 19.maja u gradu Arhus.
Ovom skupu je, preneo nam je Kamberi, prisustvovalo oko 450 predstavnika  gradova i opština iz celog sveta.

Skupu je prisustvovala i predsednica opštine Preševo Ardita Sinani.

Poseta Danskoj je poseta mreže medjunarodne saradnje gradova i opština, koja predstavlja mogućnost uspostavljanja kontakata a i bliske saradnje sa mnogo jačim gradovima i opštinama koje su članovi ove mreže, rekao je predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi.

“Ono što očekujemo od ovog članstva Samitu je konkretna saradnja .U sklopu ovih aktivnosti  posetio sam i Švajcarsku,  gde sam imao priliku da se sretnem sa ljudima iz naše dijaspore koja može biti ključan element u razvoju naše opštine”, rekao je Kamberi.

“Moja poseta Španiji je privatnog karaktera, a moje posete Kosovu i Albaniji su plod naše dugoročne saradnje sa tamošnjim institucijama. Naš je cilj da privolimo institucije obeju zemalja da podrže našu opštinu i konkretnim projektima”, dodao je on.

Kamberi se u Gnjilanu  susreo I sa bivšim Ambasadorom OEBS-a na Kosovu, Vilijemom Vokerom .

 Sa Ambasadorom Vokerom smo razgovarali o situaciji u našim opštinama, našim zahtevima prema centralnim vlastima u Beogradu u vidu “Plana od 7 tačaka“ i našim nastojanjima da poboljšamo položaj Albanaca u Bujanovcu, Preševu I Medveđi  u sklopu procesa evrointegracija”, kaže Kamberi.

Inače, opština Bujanovac je  za 2017-tu godinu  opredelila 23 miliona za poljoprivredu, 25 miliona za stručno usavršavanje mladih kadrova I  10 miliona za subvencije biznisu .

” Naša namera je da sve te iznose povećamo naredne godine”, rekao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi..

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare