„KOMUNALAC“ POČEO DA CRTA PEŠAČKE PRELAZE

LESKOVAC

Po prvi put na poslovima obeležavanja horizontalne signalizacije u Leskovcu  angažovano je javno komunalno preduzeća „Komunalac“, kome je ovaj posao pre nekoliko meseci poverila Skupština grada Leskovca.

Sa obeležavanjem se  danas krenulo od ulice Solunskih ratnika u Radničkom naselju, a radove je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kao i direktori javnih preduzeća „Komunalac“ i Direkcija za urbanizam i izgradnju.

U 2015. godini iz budžeta grada za obeležavanje horizontalne signalizacije izdvojeno 6 miliona dinara. Tokom ove godine obaviće se još jedno obeležavanje signalizacije. Planirano je da za obeležavanje 8.300 metara kvadratnih u tekućoj godini bude utrošeno 8 tona boja.

Da bi se sa ovim poslom krenulo, neohodno je bilo najpre „Komunalcu“ obezbediti adekvatnu mašinu za bojenje i obeležavanje oznaka, za šta je iz budžeta izdvojeno 2 miiona i 700 hiljada dinara.. Vrednost ove javne nabavke bila je oko 2,5 miliona dinara. Praćenje i nadzor obavljanja ove komunalne usluge vršiće Direkcija za urbanizam i izgradnju.

„Stvoreni su svi uslovi da zaposleni u „Komunalcu“ mogu neometano da obavljaju ove poslove, da budu više angažovani  i zarade za svoje plate. Građanima dugujemo izvinjenje što su čekali šest meseci da počnemo sa obeležavanjem horizontalne signalizacije. Ali, napokon smo došli do toga da u budućnosti za ovaj posao više nema raspisivanja javnih nabavki, pa će se izbeći problemi sa poništavanjem tendera. U buduće će „Komunalac“ posao obavljati na vreme i kontinuirano“ rekao je Goran Cvetanović.

Pre godinu dana „Komunalcu“ je grad nabavio najsavremeniju cisternu za održavanje higijene, za šta je izdvojeno 8 miliona i 300 hiljada dinara. Obećali smo da ćemo svake godine, za svako javno preduzeće, da obnavljamo osnovna sredstva za rad, što i činimo, rekao je Cvetanović.

Krajem prošle godine Direkcija je krenula sa izradom katastra horizontalne i vertikalne saobračajne signalizacije. Posao je pri kraju i nakon toga svaki saobraćajni znak biće u evidenciji katastra, objasnio je Milenković.

Gradjanima ostaje da se nadaju da će “Komunalac” početi ozbiljno i redovno i da čisti grad, što im je osnovna delatnost.

 

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare