POČELI RADOVI NA PREMEŠTANJU MLEČNE PIJACE

LESKOVAC

 

Grad Leskovac je obezbedio sve neophodne uslove da nemački trgovinski lanac Lidl počne izgradnju svog objekta u Leskovcu rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović. Uplaćena je druga polovina celokupnog iznosa od 625.000 evra i Lidl će biti uveden u miran i nesmetan posed predmetnih nepokretnosti, a biće data i neophodna saglasnost na uknjižbu prava svojine na predmetnim nepokretnostima.

 

„Lokalna samouprava je imala obavezu da obavi rušenje, uklanjanje, brisanje iz katastra nepokretnosti svih objekta koji se nalaze na ovoj parceli, izuzev mlečne hale, kao i da raseli i očisti lokaciju. U narednom periodu grad je preuzeo obavezu izgradnje saobraćajnice u produžetku Voždove ulice sa infrastrukturom. Postupak javne nabavke je pokrenut i u avgustu se očekuje početak radova, što podrazumeva izgradnju javnog osvetlenja, vodovodne i kanalizacione mreže.“

Cvetanović je dodao i da je na prostoru specijalizovane robne pijace predviđena izgradnja savremene kombinovane zeleno-robne pijace. Uređenje prostora je otpočelo premeštanjem objekta mlečne hale sa nekadašnje Zelene pijace u centralni deo novog kompleksa gde je temelj već postavljen. Radovi će se odvijati u nekoliko faza i podfaza izgradnje. Vrednost prve faze je skoro 4,8 miliona bez PDV-a, a posao je na tenderu dobila AD „Crna Trava“ iz Leskovca.

„JP Direkcija je izradila kompletnu tehničku dokumentaciju i pribavila sve potrebne građevinske dozvole za izgradnju čitavog kompleksa. Za realizaciju ostalih faza raspisana su tri tendera ukupne vrednosti 80 miliona dinara. U planu je da se izgradi nadstrešnica za zelenu pijacu, pratećih objekata koji su potrebni za obavljanje delatnosti JP Pijaca i prateće infrastrukture, kao i izgradnja komleksa lokala uz ulicu Mlinsku i Kralja Petra“ najavio je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare