KOME JE ZASMETAO JOVAN DISKIĆ?

LESKOVAC

 

 

Tema kojom se bavi najnoviji broj Nove Naše reči je uređenje pešačkih površina u centralnom gradskom jezgru. Ispred Narodnog muzeja stabla su posečena, topovi pomereni, a bista Jovana Diskića demontirana. Ko je bio Diskić i kakav je trag ostavio u istoriji grada, tema je kojom se bavi Nova Naša reč.

Nova Naša reč piše o tome da je nakon zakašnjenja od pola godine konačno počelo obeležavanje horizontalne signalizacije u gradu, koje po prvi put izvodi leskovački „Komunalac“.

Ovaj broj donosi intervju sa v. d. direktorom Gradske autobuske stanice Gojkom Veličkovićem. On tvrdi da šestoro radnika u ovom preduzeću nije dobilo otkaze po političkoj liniji, govori o tome da će i novi direktori u GAS-u primati minimalac, o tome ko je odgovoran za dugogodišnje urušavanje ovog preduzeća, šta će biti sa lokalima i o drugim temama o kojima se u gradu glasno govori, ali i šuška.

Nova Naša reč piše o dolasku LIDL-a i početku radova na premeštanju mlečne pijace, o tome da li domovi zdravlja imaju vakciju protiv tetanusa, kao i o tome da su Radonjica. G. i D. Bunuša i Bunuški Čifluk dobili vodu iz Barja.

O dešavanjima u Ligi za Leskovac vezano za sukobe između starog i novog rukovodstva ovog udruženja, o izlasku DSS-a iz Spasovdanske koalicije i izborima u Jedinstvenoj Srbji, piše najnoviji broj leskovačkog nedeljnika.

U ovom broju možete pročitati sve o desetom leskovačkom Karnevalu, koji je počeo u utorak i trajaće do subote. Zašto je turistička sezona na Vlasinskom jezeru ovog leta izuzetno slaba, kao i šta će se sve dešavati na Porečjanskom letu u Vučju, piše Nova Naša reč.

Nova Naša reč donosi priloge iz poljoprivrede, sporta, nastavak feljtona o četničkom pokretu, piše o projektu Narodnog muzeja za koji će Ministarstvo kulture odvojiti novac, kao i o tome zbog čega je Udruženje stripskih umetnika održalo svečanu sednicu u Leskovcu.

Nova Naša reč piše o talenotvanoj petogodišnjoj Mariji Mitić, čiji je likovni rad u Marseju proglašen za najbolji, i donosi reportažu o 16-toj kosidbi koja je i ove godine održana u Marovcu, selu uz samu administrativnu liniju sa Kosovom u opštini Medveđa.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare