NOVA STRANKA : GDE I KAD JE BILA JAVNA RASPRAVA O UREDJENJU CENTRA GRADA

LESKOVAC

Gradski odbor Nove stranke u Leskovcu protestvovao je danas zbog uništavanja parka ispred Narodnog muzeja, uklanjanj biste predsednika opštine Leskovac Jovana Diskića, koji je izabran na izborima  1920 godine kao predstavnik tadašnje Komunističke partije i učinio je u svom mandate značajne poteze koji su doprineli kasnijem medjuratnom razvoju Leskovca, kao i zbog netransparentnog donošenja odluka o ovome i namere da se grad dodatno zadužuje.

Ova stranka je saopštila da “postavlja logično pitanje, gradonačelniku Goranu Cvetanoviću i direktoru Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenku Milenkoviću, kakve veze ima Teslin toranj sa Leskovcem i posebno sa Narodnim muzejom?

 

Ko je radio studiju potreba i uticaja ove tvorevine na razvoj Leskovca i ko je doneo odluku da se ona postavlja i o čijem trošku? Nakon toliko neprimerenih poteza leskovačke vlasti, nastavlja se stara praksa bacanja para u vetar i zasmejavanja Srbije.

Takođe postavljamo pitanje, da li je možda projekat izgradnje trga na koji se pozivaju gradonačelnik i direktor direkcije “Krpež od projekta” imajući u vidu da su zaposleni u direkciji uzimali ideje od više projekata po malo i kada će građani u čije ime se radi i čiji novac se troši imati prilike da ga vide i kažu šta misle o tom projektu.

Voleli bismo da čujemo kad i gde su se građani, kako navode ova dva stručnjaka, izjasnili da žele Teslin Toranj ispred muzeja i smanjenje zelenih površina na mestu gde se planira trg. Gde je bila javna rasprava o ovim rešenjima? Da nije možda u nekom mračnom hodniku Direkcije na šestom spratu u zgradi u kojoj često ne radi lift? U svakoj ozbiljnoj državi kada se pokreću ovakve inicijative organizuju se javne rasprave, jer direktno utiču na životnu okolinu dok u Leskovcu po komunističkim metodama jedinu reč daju stručnjaci od kojih većina i ne živi u njemu.

Nova Stranka postavlja pitanje, zbog čega se izmešta spomenik Kosti Stamenkoviću sa trga I spomen obeležje Jovanu Diskiću, koji su deo istorije Leskovca, i dali je glavni razlog izmeštanja spomenika Tomi Zdravkoviću, čoveka koji je ostavio neizbrisivi trag na muzičku scenu u Srbiji zato što je postavljen u vreme vlasti Demokratske stranke?

Nova Stranka očekuje odgovorno i domaćinsko ponašanje leskovačkih vlasti i javnih preduzeća u vremenu štednje, naročito kada su smanjene penzije i plate i kada je javni dug Srbije dostigao rekordni nivo. Da li je vreme i prioritet da se Leskovac dodatno zadužuje za 350 miliona dinara, kako bi se radile stvari koje nisu od prioriteta za grad. Dok u velikom broju ulica građani ne mogu da žive normalno od prašine i blata  dotle se Leskovac jedna od najsiromašnijih lokalnih samouprava u Srbiji razbacuje milionima na izgradnju novog gradskog trga umesto da sa malo para sredi postojeći , a ostatak od 100 miliona preusmeri u ekonomske programe i zapošljavanje“ , navodi ova stranka.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare