JEVTIĆ: NOĆAŠNJI INCIDENT U GORAŽDEVCU ZABRINJAVA

 

 

PRIŠTINA

 

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, osudio je incident u Goraždevcu istakavši da je to loša poruka ne samo za srpsku, već za sve zajednice koje žive na Kosovu.

 

„U vreme kada Kosovo kao multietničko društvo teži evrointegracijama, ovakvi i slični incidenti su veoma loša poruka ne samo za srpsku zajednicu, koja je i bila meta napadača, već i za sve zajednice koje žive na Kosovu. Noćašnji incident zabrinjava i upozorava da postoje oni koji ne žele mir i pomirenje na Kosovu.Dosta je godina prošlo od konflikta a mi još uvek imamo grupe ljudi kojima smetaju tuđa obeležja i tuđi spomenici podignuti u spomen nastradalim članovima porodica. Paljenje i skrnavljenje spomenika je direktan i grub napad na sećanja porodica za tragično nastradalim.

Tražim da organi reda sprovedu detaljnu istragu i da se počinioci ovog nedela privedu pred lice pravde i dobiju adekvatnu kaznu. Jedino tako se možemo nadati i verovati da se ovakvi i slični incidenti neće dogoditi u budućnosti“, rekao je Jevtić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare