“Žikina šarenica” u plusu, budžet grada Leskovca u minusu

LESKOVAC

Turistička organizacija grada Leskovca će RTS – u, za realizaciju emisije „Žikina šarenica“, koja je nedavno snimana u Leskovcu, iz budžeta grada, platiti skoro 430.000 dinara, odlučeno je danas , tokom 49. sednice Gradskog veća.

Takodje, na današnjoj sednici, usvojen je i izveštaj za izvršenje budžeta grada za period od januara do septembra.

Ukupno ostvareni prihodi i primanja u tom periodu iznose 2 milijarde 381 milion 760 hiljada 972 dinara i, kako je rekao šef Odeljenja za finansije, Dalibor Tričković, ovakvo ostvarenje prihoda i primanja manje je od planiranog, dok su rashodi i izdaci ostvareni sa skoro 55 odsto.

On dodaje i da se veća primanja mogu očekivati u poslednjem kvartalu 2017. godine, naročito kada su u pitanju ekološke takse i porez na imovinu.

Kao jedan od razloga neostvarenih prihoda i primanja navodi i naknadu za korišćenje gradjevinskog zemljišta.

„Naknada za korišćenje gradjevinskog zemljišta je kao obaveza prestala da postoji od 1. januara 2014. godine. Medjutim, potraživanja po ovom osnovu, sa kamatama, iznose milijardu i po dinara. Najveći dužnici su preduzeća u stečaju, ali i naša lokalna, javna preduzeća, kao i gradjani“, navodi Tričković.

Prema njegovim rečima, Lokalna poreska administracija, dosad, nije preduzimala nikakve mere prinudne naplate, ali ukoliko se angažuju izvršitelji „veća primanja bi se ostvarila po ovom osnovu“.

Prilikom usvajanja Odluke o koeficijentima za utvrdjivanje poreza na imovinu, Goran Pejčić, iz Lokalne poreske administracije, na sednici Gradskog veća, rekao je da u 2018. godini neće biti većih promena, osim za vlasnike stanova u petoj i šestoj zoni, gde će doći do umanjenja poreza u iznosu od 27 odsto.

Gradsko veće odlučilo je danas i da se Mesnoj zajednici „Velika sejanica“, koja ima problem nedostatka vode usled presušivanja izvora, odobri 309. 176 dinara za isporuku vode za piće odnosno cisterne, kao i da se Odeljenju za zaštitu životne sredine odobri kupovina softvera u vrednosti od 600.000 dinara za izradu lokalnog registra izvora zagadjivanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare