Uručeni ugovori polaznicima stručne prakse

LESKOVAC

U sali Skupštine grada uručeni su ugovori polaznicima stručne prakse u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

Program „stručne prakse“ podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje.

Ugovore za trideset petoro mladih ljudi koji će biti angažovani kod 24 poslodavca uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je podsetio da su po istom ovom osnovu, u oktobru ove godine, uručeni ugovori za angažovanje 38 osoba kod 22 poslodavca.
„Stručna praksa obavlja se na osnovu potpisanog sporazuma za sprovođenje programa i mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuju sa po 13 miliona dinara, što ukupno iznosi 26 miliona dinara.

Leskovac je treći grad u Republici Srbiji po visini sredstava koja su izdvojena za mere i programe Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

Od ukupnog iznosa sredstava, 6 miliona je opredeljeno za javne radove, 10 miliona dinara za program samozapošljavanja i 10 miliona dinara za stručnu praksu.“
Tokom trajanja stručne prakse angažovanim licima na ime novčane pomoći isplaćuju se sredstva u ukupnom mesečnom iznosu od 12.000 dinara za lice sa srednjim obrazovanjem, 14.000 dinara za lice sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem i 16.000 dinara za lica sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare