Nasilje kao prioritet strategije za bezbednost Leskovca

LESKOVAC

U središtu strategije za bezbednost grada Leskovca od 2018. do 2022. godine, čiji je Nacrt usvojen danas na osmoj sednici Saveta bezbednosti grada, nalazi se smanjenje kriminala u Leskovcu, a samim tim i prevencija vršnjačkog, partnerskog, kao i porodičnog nasilja.

“Težište je na nasilju, vršnjačkom, patnerskom, ali i porodičnom. Mladi su nam u fokusu, naročito srednjoškolska omladina, kao i deca iz predškolskih ustanova, odakle i potiče nasilje. Tokom naredne godine vaspitačice u vrtićima će biti edukovane po pitanju nenasilne komunikacije”, izjavio je predsednik Saveta za bezbednost grada, Milun Dinić, inače i zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca.

Cilj Saveta za bezbednost grada, kako je danas rečeno, je preventivno delovanje, izmedju ostalog,  u oblastima narkomanije i nasilja koje su se, tokom sprovodjenja ankete, pokazale kao najbitnije.

Nakon usvajanja strategije za naredni, četvorogodišnji period, gradjani će, putem imejl adrese, moći da daju primedbe na Nacrt strategije.

“Ne gajim iluzije da ćemo sve bezbednosne izazove na teritoriji grada rešiti, ali moramo da napravimo iskorak u tom smislu, da bi bezbednost bila veća”, zaključio je Dinić na današnjoj sednici Saveta za bezbednost grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare