Zdravković: Udruženje penzionera je odgovorno i pošteno

LESKOVAC

Odgovarajući na prozivke pojedinih članova opozicije povodom dodele senior kartica penzionerima u Beogradu i neaktivnosti Udruženja po tom pitanju, predsednik Udruženja penzionera Leskovac, Bratislav Zdravković  na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da Udruženje radi veoma odgovorno i pošteno i da već dugi niz godina unazad obezbedjuje odredjene pogodnosti za penzionere u Leskovcu.

On ističe i da Udruženje penzionera ne može biti nosilac aktivnosti vezane za podelu senior kartica, već da je to isključivo grad i lokalna uprava.

„Jedino lokalna vlast može da uradi senior kartice i što je najbitnije da razgovara sa odredjenim kompanijama, koje će obezbediti popuste za penzionere. I to ne samo sa kompanijama, već i sa zdravstvenim organizacijama i apotekama“, kaže Zdravković.

Zdravković je danas ponovio da nije mogao da stupi u kontakt sa gradonačelnikom Leskovca, Goranom Cvetanovićem, već da je samo razgovarao, kako tvrdi, sa „bliskom saradnicom gradonačelnika“, kojoj je rekao da informiše Cvetanovića o spremnosti Udruženja da pomogne u svemu oko izrade senior kartica i da, kasnije, učestvuje u raspodeli kartica penzionerima.

Zdravković tvrdi i da, dosad, nije dobio povratne informacije.

On je, takodje, naveo i niz mera koje je Udruženje penzionera preduzelo radi poboljšanja uslova života svojih članova.

„Kod nas ima veliki broj penzionera sa niskim primanjima, čije su penzije ispod prosečnih. Naši penzioneri imaju tzv. penzionerske kartice, koje su deo ugovora sklopljenog sa jednom kompanijom, uz pomoć kojih dobijaju 10 odsto popusta na svu robu, osim na robu koja je na akciji, i to za dva dana u vreme primanja penzije. Pogodnosti za penzionere podrazumevaju i korišćenje banje, konkretno Sijarinske ili Vranjske banje, zatim imamo odredjene povoljnosti i kod „Societe Generale“ banke, kod osiguravajuće kuće „Dunav osiguranje“ i kod javnog preduzeća „Srbijašume“, rekao je Zdravković.

Od povoljnosti za penzionere, naveo je i besplatne preglede vida, sluha, kao i merenje krvnog pritiska, a uskoro će, kako kaže, penzioneri dobiti mogućnost i merenja šećera u krvi, preko kompanije „Cepter“.

Svake godine se, tvrdi Zdravković, odvaja preko 3 miliona dinara od članarine koja na mesečnom nivou iznosi 20 dinara i to za članove sa najnižim primanjima, putem potvrda od po 1.500 dinara.

„Svu članarinu koju skupimo, mi je ponovo vratimo socijalno ugroženim penzionerima u vidu vaučera od 1.500 dinara“, navodi Zdravković.


Komentarišući prozivke pojedinih članova opozicije, da Udruženje penzionera deli te iste vaučere samo odredjenim, podobnim, članovima, Zdravković je naglasio „sve je to borba za vlast“.

„Pojedinci, posebno iz opozicije, žele da, na odredjeni način, dobiju što veći broj glasača, pa udaraju na penzionere, koji su najmasovnija kategorija i misle da će time dobiti neke poene na izborima“, zaključio je.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mirjana
Mirjana
4 godine pre

Penzioneri treba da se izbore za linearno povećanje jer su razlike već utvrdjene prilikom sticanja prava na penziju. Od tada su svi penzioneri jednaki i utvrdjena razlika netreba da se uvećava!

Peca
Peca
6 godine pre

Star čovek, a pravi se budala …

HUNTER
HUNTER
6 godine pre

Koga predstavlja ovaj buđavi?