Za vantelesnu oplodnju četiri miliona dinara

VRANJE

Za vantelesnu oplodnju u 2017. godini budžetom grada Vranja predviđeno je četiri miliona dinara. Članovi Gradskog veća na sednici koja je održana, u četvrtak, usvojili su Pravilnik o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju.

Kako je izjavila gradska većnica, Zorica Jović, povećan je iznos sa 200 na 400 hiljada dinara. Sredstva će biti odobrena i ženama mlađim od 40 godina, ukoliko su prethodna tri puta iskoristile pravo korišćenja preko Republičkog fonda zdravstvene zaštite. Pravo na ova sredstva imaju i žene koje je odbio Republički fond, a starije su od 40 godina.

Gradsko veće, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, donelo je i Odluku o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite. U te svrhe predviđeno je 14 miliona dinara. Podržano je pet projekata Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

„To je projekat pružanja pomoći u kući starim licima, kao i projekti „Lični pratilac“, „Sigurna kuća“, „Prihvatilište – drugi dom“ i „Dnevni boravak – korak ka samostalnosti“, rekla je većnica.

Raspisan je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2017. godinu, koji se odnosi na izvorno narodno stvaralaštvo i zaštitu kulturne baštine, književno stvaralaštvo i izdavačku delatnost, pozorišnu i muzičko-scensko stvaralaštvo, vizuelno stvaralaštvo, film i multimedijalni projekti i muzičko stvaralaštvo i izvođačku delatnost. Za ove namene u budžetu grada Vranja predviđeno je 2,5 miliona dinara. Budžetom je planirano i milion dinara, ukoliko se „Književna zajednica“ javi na konkurs.

Uskoro će biti raspisan i konkurs za projekte iz oblasti javnog informisanja za koje je u 2017. godini u gradskoj kasi opredeljeno 15 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare