Za 45 dana konkurs za socijalne stanove u ulici Majakovskog

NIŠ

Uskoro će takozvani socijalni stanovi koji su građeni u naselju Duvanište u Nišu biti oglašeni za prodaju.

Radovi su na samom kraju.

Konkurs za kupovinu stanova u lamelama 5 i 6 u Ulici Majakovskog u Duvaništu biće raspisan za 45 dana, rekao je prilikom obilaska radova na parternom uređenju gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Prema njegovim rečima, od 72 stana na tržištu će se naći 52, ostali će se izdavati. Strukture stanova su dvosobni, dvoiposobni i trosobni.

Stanovi su izgrađeni sredstvima Grada Niša i Republike Srbije u iznosu od oko 160 miliona dinara.

Gradonačelnik je ovom prilikom rekao da se čeka završetak parternog uređenja kako bi zgrade mogle da dobiju upotrebnu dozvolu. Inače, neki od uslova za kupovinu stana na ovoj adresi su da potencijalni kupci nemaju rešeno stambeno pitanje, nemaju nepokretnosti u vlasništvu, odnosno da nemaju adekvatnu nepokretnost u vlasništvu,  da imaju prebivalište u Nišu i dr. Pod neadekvatnom nepokretnošću se smatra ona koja je sklona padu, neuslovna za življenje, male kvadrature nedovoljne za stanovanje porodice sa više članova I slično.

Cena kvadratnog metra stana je 634 e bez PDV-a. Oni koji nemaju nepokretnost u vlasništvu imaju pravo na povraćaj PDV-a.  Cena za izdavanje kretaće se od 1-1,20 evra po kvadratu, ali će krajnju reč dati nadležno ministarstvo u skladu sa odredbama Zakona o socijalnom stanovanju.

Kako je ranije najavljeno, za one stanovnike Mramora čije su kuće stradale od klizišta, a koji ispunavaju uslove, propisane od strane nadležne Komisije, u ovim lamelama biće opredeljeni stanovi.

Očekuje se da ovakvu odluku potvrdi i Skupština grada Niša na narednom zasedanju.

2 прилога

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare