Reprezentativac Srbije iz Plivačkog kluba “Dubočica”

LESKOVAC

Plivački klub “Dubočica” dobio je  reprezentativca Srbije.

Junior ovog plivačkog kluba Nikola Milenović branio je boje nacionalne selekcije , pa I svog kluba I grada , proteklog vikenda u Banja Luci, zajedno sa  plivačkim asovima Veljom Stjepanovićem, Čabom Siladjijem , Ivanom Lendjerom i ostalim članovima reprezentacije Srbije, na četvoromeču  izmedju selekcija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nikola je učestvovao u trci na 1500 m slobodno, gde se plasirao kao četvrti u svom godištu a bio je sedmi u kategoriji sa starijim godištem.

“Možemo, bez lažne skromnosti reći da nismo bili iznenadjeni kada smo dobili poziv nacionalnog selektora Dejana Pejinovića da naš plivač Nikola Milenović brani boje Srbije u juniorskoj kategoriji, jer smo puno truda i vremena uložili da bi postigli ovakve rezultate, počev od samih plivača, trenera, kao i roditelja”, kažu u upravi ovog kluba.

Nakon upravo završenog zimskog prvenstva Srbije, bilans plivačkog kluba Dubočica je sledeći: 13 medalja u kadetskoj kategoriji, 5 medalja u junorskoj kategoriji I jedna medalja u kategoriji pionira

“Takodje,  sa ponosom možemo reći da očekujemo poziv nacionalnog selektora za učešće četiri-pet  plivača našeg kluba na nacionalnom kampu za kadete i junior,  koji će biti  održan od 12. – 15. aprila ove godine, što znači još potencijalnih reprezentativaca”, kažu u pravi kluba.

 

Plivački klub Dubočica sa trenerom Dušanom Veličkovićem na čelu stručnog tima, ruši sve barijere i pomera granice plivačkog sporta u Leskovcu.

“Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji nam pomažu da zajedno pišemo istoriju leskovačkog plivanja, a to su grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom, uprava sportskog centra, odsek za sport društvenih delatnosti,  mediji, kao i svi prijatelji kluba”, navode u upravi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare