Vranje u projektu „Reforme poreza na imovinu“

VRANJE

Među 92 lokalne samouprave iz cele Srbije, koje su se prijavle za učešće u švajcarskom projektu „Reforma poreza na imovinu je i Vranje. Ovaj grad je jedan od 45 u Srbiji koji će biti podržan kroz Program MED 2.

To podrazumeva da će se u narednom periodu još efikasnije raditi na naplati poreza na imovinu i podsticanju učešća građana u donošenju odluka o investiranju prikupljenog poreza.

Kriterijumi koji su bili odlučujući za odabir gradova i opština su najbolje prijave koje su ponudili i koji su pokazali najviše motivacije pri popunjavanju aplikacione forme.

,,Efekti realizacije ovog programa su delotvornije upravljanje registracijom imovine i prikupljanjem poreza na imovinu, i neposrednija saradnja jedinica lokalnih samouprava i građana o pitanjima prikupljanja i korišćenja poreza na imovinu, što će dovesti do povećanja kvaliteta usluga i ulaganja u infrastrukturu. Naša projekcija je da 25 odsto građana nije u poreskoj bazi lokalne poreske administracije, kao i da postoji razlika u evidenciji nepokretnosti i realnog stanja na terenu. Zbog toga ćemo u narednom periodu izvršiti popis“, kaže zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Svečano potpisivanje ugovora sa gradovima i opštinama biće sredinom decembra, a u ime grada Vranja potpisaće gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

Ceo projekat je vredan šest miliona franaka i u potpunosti ga finansira Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC. Pet najuspešnijih podeliće bespovratni nagradni fond od milion franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske.

Projekat se realizuje kroz zajedničku saradnju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansije i Stalne konferencije gradova i opština.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare