Joksimović: Radiću muziku za “Zlatno doba Leskovca” i film o Tomi Zdravkoviću

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

 

U Svečanoj sali grada Leskovca priređen je prijem za Željka Joksimovića i njegove saradnike, a povod je večerašnji koncert u Hali sportova u Leskovcu u okviru balkanske turneje „Dva sveta.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da mu je drago što Leskovac ima priliku da ugosti jednog umetnika poput Željka Joksimovića i dodao da će upravo on komponovati muziku za film „Zlatno doba Leskovca“.

Željko Joksimović ističe da mu je uvek drago da dođe u Leskovac i da se rado priseća svog prvog koncerta u gradu pre 15 godina.

„Drago mi je i što ću učestvovati u projektu „Zlatno doba Leskovca“, tu ponudu sam rado prihvatio. Gospodin Šimunec me je kontaktirao pre više od šest meseci i pitao „Šta misliš da uradiš jednu temu o Zlatnom dobu Leskovca?“ Ispričao mi je sve o tome kako on zamišlja šta je Leskovac bio, šta će Leskovac biti… Ja sam to preliminarno prihvatio sa radošću, tako da i to možete očekivati od mene. Inače, već dve godine se vodim idejom da uradim film o Tomi Zdravkoviću sa Nikolom Perovićem, koji je napisao tu novelu i sa Draganom Bjelogrlićem, koji bi bio producent filma. Upravo po pesmi Tome Zdravkovića ovaj projekt koji objedinjuje tradicionalnu, pop rock muziku i moje kompozicije u nekom drugom aranžmanu, nosi naziv „Dva sveta“.

Ispred Grada Leskovca i Turističke organizacije gradonačelnik Goran Cvetanović uručio je Željku Joksimoviću i prigodne poklone, knjigu “Zlatno doba Leskovca”, dve slike i knjige o Jašunjskim manastirima.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mila
Mila
6 godine pre

Koliko se seca koncert je organiyovao Aleksandar Davinic tada direktor TV Leskovac pre 17 godina pred vise od 15.000 ljudi.