“Vodja ” gostovao u Niškoj Banji u okviru “Urban festa”

NIŠ-NIŠKA BANJA

Gosti i posetioci Niške Banje imali su sinoć nesvakodašnje zadovoljstvo da gledaju pozorišnu  predstavu na otvorenom.

Igrana je predstava Vođa“, Udruženja građana CUG i omladinske scene „Bora Stanković“ iz Vranja. Ova predstava , za godinu dana koliko se igra, ovenčana je sa 30 nagrada i izvođena je na devet festivala.

“ Veoma sam zadovoljan što j predstava uvrštena u u selekciju ovogodišnjeg festivala „Urban fest“ u Nišu. Pogotovu što na ovom festivalu uglavnom učestvuju strudentska pozorišta a naš ansambl čine uglavnom srednješkolci. Tačnije , od ove godine tri člana naše ekipe postali su studetni glume a jedan student režije . “Urban Fest” je veoma dobro organizovan i članovi naše ekipe su veoma zadovoljni prijemom  ireakcijama publike „ rekao je za JUGPRESS reditelj Bojan Jovanović.

Kako nam je reditelj Jovanović rekao „Vođa“ je predstava sa najviše nagrada na prostorima EX Jugoslavije prošloj godini.

Komad nastao je po motivima Radoja Domanovića.

Sinoć je izvedena I predstava  “Gosti”, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini.

Danas će se u okviru 13. “Urban festa” u opštini Palilula igrati dve predstave U 20:30 – “North Force”, Nove akademija umetnosti iz Beograd. Predstava će biti uzvedena na pozornici kod pijace Bubanj. U 22:00 –  na pozornica iza zgrade Doma učenika i Gimnazije Svetozar Marković igraće se “Potonutik”, Teattra  “Konik”, Kulturnog centra “Dobri Čintulov – 1935” iz Sofije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare