Više od 100 izlagača na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu

NIŠ

U četvrtak, 18. aprila počinje jubilarni dvadeseti po redu Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora . Sajam će trajati do 20. aprila  a predstaviće se oko 200 izlagača. Kao do sada sajam se organizuje u Hali Čair a ulaz  je besplatan – rečeno je danas  na konferenciji za novinare u Media reform centru u Nišu.

Kako je rekao Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš, koja je organizator Sajma,  na ovogodišnjem Sajmu posetioci će imati mogućnost da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije i regiona, ali i ponudama za aktivan odmor u prirodi i leto 2019. godine.

„Na Sajmu će ponudu gradova, banja, planina, jezera i mogućnosti za aktivan odmor u Srbiji predstaviti više od 40 turističkih organizacija i najatraktivnijih destinacija Srbije, kao i sportski klubovi iz Niša. Ponude za leto 2019. sa sajamskim popustima predstaviće turističke agencije iz Srbije, ali i predstavnici gradova iz Grčke, Bugarske i Crne Gore. Iz Crne Gore ove godine dolaze predstavnici iz Budve, Bara i prvi put na sajmu biće Ulcinj, kao jedna od sve atraktivnijih destinacija u Crnoj Gori. Grad Ulcinj održaće promociju za Nišlije na Trgu Stevana Sremca u petak, 19. aprila od 18 do 19 časova“.

Osim turističke ponude, posetioci Sajma moći će da degustiraju gastronomske specijalitete na štandu „Ukusi Srbije i vina s juga“, posebno namenjenom za prezentaciju i degustaciju karakteristične kuhinje juga Srbije.

„Na ovom štandu predstaviće se Unija pekara Niš, odnosno niške pekare Branković i Kalinka koje će pripremati burek na štandu kao deo promocije manifestacije „Dani bureka“ koja se u Nišu održava od 15. do 18. avgusta 2019. Pored Unije pekara, na štandu Ukusi Srbije učestvuju vinarije i destilerije (Manufaktura stil Niš, Stari dani Bujanovac, vinarija Kratina Sićevo), proizvođači slatke i slane zimnice, meda, likera u okviru nevladine organizacije Eneka, Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš i Turistička škola Niš, koji će pripremati specijalitete niške kuhinje, rezbariti voće i drugi“.

Na ovogodišnjem Sajmu posetioci će imati prilike da se fotografišu u izvrnutoj sobi na specijalnom punktu Optičih iluzija, dok je za vreme trajanja Sajma organizovan i prateći program za učesnike i posetioce, tematska predavanja i prezentacije. 

„Turistička organizacija Leskovca promovisaće na svom štandu  Roštiljijadu, TO Bela Palanka „Dane banice“, Kraljevo „Maglič fest“, niški vitezovi Zaštitnici Tvrđave promovisaće svoju manifestaciju.

 Za vreme trajanja Sajma održaće se interesantna predavanja. Između ostalog Safari klub Niš pričaće o raftingu u turizmu.

Kako je rekla Milica Filipović iz TONA a za posetioce može biti posebno interesantan dolazak australijskog arheologa i reportera Geri Kenta, autora putopisne emisije „Incredible journey“, koji boravi u Nišu ove nedelje povodom snimanja filma o Nišu i caru Konstantinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare