Virtuelno druženje pesnika i poruke za najmlađe

VLASOTINCE

Svetski dan knjige za decu, 2. april, je ustanovljen pre više od pola veka sa ciljem da se obrati pažnja na potrebe i sklonosti najmlađih čitalaca sa uverenjem da, ako se od malena detetu ne usadi radost čitanja i ljubav prema knjizi, teško da će joj kasnije biti naklonjen.

  • Naša biblioteka svake godine prigodnim programima obeležava ovaj dan. Zbog nemogućnosti okupljanja i druženja ovoga puta smo to uradili na drugačiji način. Zamolili smo nekoliko dečjih pesnika da nam pošalju svoje pesme. Uz pesme su nam stigle i njihove poruke za najmlađe članove biblioteke. Virtuelnim putem, svima dostupnom i svagda prisutnom, sa nama ovim povodom pevaju najpoznatiji dečji pesnici južne Srbije: Vlasta Cenić, Violeta Jović, Stefan Mitić Tićmi i Stevan Milošević – kaže Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke.

Deca i njihovi roditelji mogu da uživaju u njihovim pesmama i porukama koje su objavljeni na sajtu biblioteke. Direktor Srba Takić se ovog puta pridružio kolegama po peru, ali i najavlio da će sa prestankom vanrednog stanja biblioteka organizovati jedan veliki, zajednički pesnički čas.

Na isti način biblioteka je nedavno okupila pesnike Vlasotinca i Babušnice i tako obeležila Svetski dan poezije.

  • Povodom Svetskog dana poezije radost stihovanja smo podelili sa prijateljima, pesnicima iz susedne Babušnice. Na žalost, susret je omela neželjena i opaka navala epidemije koronavirusa. Ipak, nismo odustali, dogovorili smo se, odlažući susret za neko lepše i bezbednije vreme, da se barem virtuelno sastanemo, da razmenimo svoje stvaralaštvo, da se tako iščitavamo, natpevavamo, jačamo veze i širimo pozitivne misli – ističe Srba Takić.

Tada su četiri gostujuća pesnika i pet sa domaćeg terena ukrstili svoja pera. Iz Babušnice tu su bili Anđela Cvetković, Slađana Cvetković, Saša Arađelović i Goran Rančić. Pod pesničkom zastavom Vlasotinca bili su Svetlana Stanković, Ljiljana Gligorijević, Jasmina Kocić, Milica Stojković i Srba Takić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare