Uručeni ugovori udruženjima iz oblasti socijalne zaštite

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović,  danas je u Svečanoj sali gradske kuće podelio ugovore udruženjima iz oblasti socijalne zaštite, a po konkursu za drugu polovinu ove godine. Finansijsku podršku primiće 14 udruženja, u ukupnom iznosu od 6.720.000 dinara.

“U budžetu grada, planiraju se sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata udruženja iz oblasti socijalne zaštite putem javnog konkursa. Za ovu namenu, Leskovac je za 2017. godinu izdvojio preko 23 milona dinara. Putem konkursa za prvu polovinu godine, podržali smo realizaciju 16 projekata u vrednosti od 13,7 miliona dinara”, kaže Goran Cvetanović.

Prilikom dodele ugovora, Cvetanović je rekao i da je nakon odustajanja Udruženja “Krug” od realizacije projekta, raspisan još jedan konkurs za izbor projekta iz oblasti socijalne zaštite u ukupnom iznosu od 2.680.000 dinara. Konkurs je otvoren do 4. oktobra.

“Kvalitetne usluge naše socijalne zaštite prepoznalo je i Resorno ministarstvo, tako da je Leskovac drugi grad u Srbiji, odmah posle Kruševca, po veličini sredstava koje je dobio od nadležnog ministarstva odnosno od Vlade Republike Srbije. Na teritoriji grada postoji veći broj ovakvih udruženja prema kojima je grad otvoren za sve vidove saradnje, posebno kroz finansiranje aktivnosti, zatim savetodavno, kao i kroz partnerstvo po apliciranju kod eksternih donatora. Grad Leskovac posebnu pažnju poklanja obezbedjivanju uslova za funkcionisanje nevladinog sektora odnosno udruženja iz oblasti socijalne zaštite”, tvrdi Cvetanović koji je uveren da će finansiranje ovakvih projekata doprineti kvalitetnijem životu gradjana.

Takodje, ističe i da je lokalna samouprava odgovorna za potrebe osetljivih kategorija stanovništva.

U ime predstavnika svih udruženja, prisutnima se obratila Gordana Stojanović, predsednica Udruženja distrofičara i zahvalila se gradonačelniku, a naročito Komisiji koja je prepoznala probleme i potrebe socijalne kategorije gradjana i omogućila da se unapredi njihov položaj.

“Grad Leskovac je još jednom potvrdio da zaista brine o ovoj kategoriji i da je zaista primer dobre prakse mnogim gradovima u Srbiji. Nadam se da će nastaviti sa ovom praksom”, rekla je Stojanovićeva.

Ugovori su uručeni sledećim udruženjima: “Veterani rata”, “Civilni invalidi rata”, “Žene za mir”, “Izbor života”, “Sinergija”, “Apel”, “Invalidi rada”, “Udruženje distrofičara”, kao i Odboru za ljudska prava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare