Istorijski arhiv otvorio vrata leskovačkim djacima

LESKOVAC

Tokom ove nedelje, u periodu od 18. do 22. septembra, Istorijski arhiv Leskovac organizuje aktivnost “Otvaramo vrata školama” za sve djake osnovnih i srednjih škola u Leskovcu i okolini.

“Otvorićemo naše depoe i pokazati najstarije fondove koje je arhiv primio, fondove predratnih tekstilnih fabrika, zbirku diploma i matične knjige. Djaci će imati priliku da pogledaju depoe i vide izgled i sadržaj arhivskih kutija. Sve to pratiće i predavanje koje je prilagodjeno uzrastu posetioca. Nastojaćemo da učenicima svih razreda pokažemo šta arhiv čuva, kako čuva i način na koji prezentuje pisane i istorijske izvore”, rekla je direktorka Istorijskog arhiva Leskovac, Marija Lazarević.

Ona je dodale i da će učenici moći da pogledaju i mikrofilmovanu arhivsku gradju, savremeno skeniranje dokumenata, kao i nove pokretne, polične regale koji pružaju izuzetnu zaštitu arhivskoj gradji i maksimalnu iskorišćenost prostora.

Učenik Osnovne škole “Josif Kostić”, Djordje Stanković, kaže da je Istorijski arhiv zamišljao drugačije, ali da je oduševljen fotografijama i diplomama koje je imao priliku da vidi.

Istorijski arhiv je 2014. godine prvi put otvorio depoe djacima osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare