Jevtić sa delegacijom Doma lordova britanskog parlamenta

PRIŠTINA

 

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić primio je danas delegaciju Doma lordova britaskog parlamenta, koju je predvodila baronica Kjusans ( Baroness Coussins) i lord Grokot ( Lord Grocott ) .

Potpredsednik kosovske vlade i ministar Jevtić je delegaciju upoznao da je Ministasrtvo za zajednice i povratak sprovelo nekoliko značajnih projekata zajedno sa ambasadom Velike Britanije, od kojih je najznačajni projekat urbanog povratka Srba u grad Prizren u naselju Potkaljaja.
Jevtić je istakao da sa ovakvim značajnim projektima na Kosovu treba da se nastavi i da je svaki vid podrške svih Međunarodnih institucija i organizaciju u rešavanju nagomilanih problema koji prate nevećinske narode od izuzetnog značaja.

Kada je u pitanju stabilizacija zajednica, Jevtić je rekao da bi poboljšanje ekonomije dovelo do boljitka u ovom segmentu i da je ekonomija veoma važan pokretač i za ostale oblasti, zbog toga treba obratiti posebnu pažnju i uložiti više napora da ekonomija na Kosovu bude bolja.
Na sastanku su gosti upoznati sa svim poteškoćama sa kojima se ministarstvo,  na čijem je čelu  Jevtić, suočava tokom jednog od najvažnijih procesa, koji,  iako traje već punih sedamnaest godina,  izgleda kao da je na početku.

„ Mi nećemo odustati od cilja koji smo zacrtali, a to je da vratimo sve one koji na Kosovo žele da se vrate. Sem povratka, važno nam je da životni standard svih naroda na Kosovu bude bolji i to je nešto na čemu ćemo takođe raditi. Za tako nešto će nam biti potrebna podrška svih vas. “, rekao je Dalibor Jevtić.

Predstavnici Delegacije Doma lordova britankog parlamenta su rekli da će Ministasrtvo za zajednice i povratak sa njihove strane imati svu moguću podršku u rešavanju važnih pitanja.

Naglašeno je da mora da se radi na principu dugoročnih i kvalitenih rešenja za probleme koji stoje na putu boljeg života.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare