U poljoprivredi, procenjena šteta na više od milijardu dinara

LESKOVAC

Kao posledica ovogodišnje suše, koja se u većoj meri odrazila kod ratarsko – povrtarske, kao i kod voćarsko – vinogradarske proizvodnje, procenjena šteta iznosi 1 milijardu 87 miliona 663 hiljada i 900 dinara, rekao je danas šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, Boban Sokolović.

„Vremenski period od jula do septembra, sa klimatskog aspekta, a vezan za poljoprivrednu proizvodnju bio je karakterističan po visokim temperaturama i malim količinama padavina. Kod ratarsko – povrtarske proizvodnje zabeležena je šteta od 861.694.600 dinara. Ozbiljne štete pretrpela je i voćarsko – vinogradarska proizvodnja, vrednosti 225.969.000 dinara“, objasnio je Sokolović tokom današnje sednice Gradskog veća, dodajući da će se ova šteta odraziti i na stočarstvo odnosno na nedostatak hrane.

Na 49. sednici, doneta je odluka i da se korisnici socijalne pomoći oslobadjaju plaćanja usluge vezane za negu u kući, a koja iznosi 180 dinara, po satu. Istaknuto je da taj iznos predstavlja nepremostivu prepreku za korisnike socijalne pomoći.

I predlog Odluke o odobravanju dodatnih sredstava Centru za socijalni rad Leskovac u iznosu od 574.000 dinara, za rekonstrukciju i sanaciju Centra, jednoglasno je usvojen danas.

Pored trenutne rekonstrukcije Ustanove za odrasle i starije, Infektivnog odeljenja Opšte bolnice i OŠ „Josif Kostić“, uskoro će započeti i kompletna rekonstrukcija Centra.

Odlukom Gradskog veća data je saglasnost i o odobravanju i finansiranju ukupno 107 programa, u oblasti sporta za 2018. godinu, iz budžeta grada Leskovca. Iako vrednost tih programa iznosi skoro 116 miliona dinara, predloženi iznos Komisije za finansiranje programa je 55 miliona dinara.

Takodje, na današnjoj sednici imenovani su i novi članovi Lokalnog koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima, koji je osnovan 2013. godine.

Gorana Stojanovića i Predraga Jovića zameniće Nebojša Stojčić iz Višeg suda i Aleksandar Stojanović ispred Kancelarije za mlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare