Učenici iz Beograda i Niša posadili sadnice prijateljstva

BEOGRAD-NIŠ

Gosti Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“ u Nišu danas su bili učenici Gimnazije „Kreativno pero“ iz Beograda. Za ove dve škole i organizatore danas je gradonačelnik Niša Darko Bulatović u Gradskoj kući priredio prijem.

U Niš je doputovalo 48 učenika Gimnazije “Kreativno pero” a sve to u organizaciju humanitarne organizacije  „Nađi Raula“, Jovana Milića uz podršku  JKP “Mediana” i radnih grupa za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša.

Cilj razmena je da se u suret obeležavanju 22.aprila Dana planete Zemlje promoviše zaštita životne sredine .

“  Sve nas spojila je jedna zajednička težnja,  stvaranje zdravije životne sredine. Jedan od naših najvažnijih programa Global perspektiv, koji smo uveli ove godine, bavi se upravo zagađenjem životne sredine. U suret 22.aprilu, mi smo preduzeli čitav niz aktivnosti”, rekla je daas u Gradskoj kući direktorka Gimnazije “Kreativno pero” Beograd, Gordana Kedžić.

“Ovo je,  nadam se, početak jednog dobrog prijateljstva i poznanstva, razmena učenika i iskustava dveju škola je uvek korisna za sve. ”, rekao je je Aleksandar Stevanović, direktor ETŠ “Mija Stanimirović”,  koji je poželeo dobrodošlicu gostima iz Beograda i rekao da će uzvratna poseta beogradskoj školi “Kreativno pero” biti oranizovan 22 aprila

Jovan Milić ispred organizacije “Nađi Raula” i radne grupe za humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade rekao je da je ova planeta na kojoj živimo jedna jedina, i obaveza nam je da je čuvamo i da budućim generaciijama ostavimo zdravu životnu sredinu.

“Okupili smo se ovde da kod mladih promovišemo važnost održivog razvoja i zaštitu životne sredine. Svi mi treba da znamo da smo ovu planetu dobili na čuvanje, nismo je nasledili , već smo je dobili samo na čuvanje i treba da je predamo”  našim naslednicima u ovakvom stanju, sa ovakvim resursima” rekao je Jovan Milić.

Učenici su sadili i sadnice prijateljstva, i na taj način promovisali značaj zaštite životne sredine a svako posađeno drvo doprinosi zdravijoj sredini i smanjenju zagađenja, poruka je sa sa ovog prijema.

Ovom prilikom podeljene su i ekološke zahvalnice učesnicima razmene, a Jovan Milić, koordinator radne grupe za humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade zahvalnicu je uručio i Gradonačelniku Niša, Darku Bulatoviću, u znak zahvalnosti za doprinos i podršku mladih ljudi.

“Evo i jednog priznanja koje mi mnogo znači, jer je dobijeno od ljudi koji su budućnost, sadašnjost zajednice u kojoj živimo. Mnogo je bilo zahvalnica i priznanja, posle toliko godina dođe najznačajnija sa stanovišta ličnog doživljaja, impresija i utisaka. Razvijanje ekološke svesti i potrebe da čuvamo životnu sredinu, najpre treba da potekne od vas, od onih koji već puno toga znaju, koji će puno toga naučiti i od onih koji će vrlo brzo biti nosioci razvoja ovog društva i ove države- istakao je ovom prilikom Gradonačelnik, Darko Bulatović.

On je rekao da  je veoma zadovoljan što sje deo  tima koji “daje doprinos da konačno, posle toliko vremena, naši studenti, naši đaci imaju perspektivu, imaju planove da u svom gradu i zemlji, nastave dalje da se školuju, rade i zapošljavaju”.

U znak zahvalnosti za prijem učenika i gostoprimstvo, direktorka gimnazije “Kreativno pero” takođe je uručila zahvalnicu Gradonačelniku Niša.

Nakon prijema učenici su posetili i školu domaćina, gde su zasadili sadnice prijateljstva u dvorištu škole.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare