U Vranju Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima

VRANJE

Tokom predstojećeg vikenda u Vranju će biti održano Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima.

Reč je o veoma značajnoj sportskoj manifestaciji čiji je domaćin Vranje i koja će okupiti veliki broj učesnika iz mnogih zemalja. Prijavljeno je 95 takmničara iz Letonije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Italije i naravno Srbije.

O tome su na konferenciji za novinare koja je održana, u sredu, u gradskoj kući govorili gradski većnik Nenad  Đođević i predsednik Skijaškog kluba ,,Besna Kobila” Đorđe Dedinac. Predstavili su se i gosti uz Letonije, Nemačke i Poljske.

Gradski većnik Đorđević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog održavanja ovako značajne sportske manifestacije u Vranju.

„Zbog velikog broja takmičara iz Srbije i inostranstva, važno je da naš grad predstavimo na najbolji mogući način i da budemo dobri domaćini svim učesnicima trke. Grad će uvek podržati ovakve događaje, a trudićemo se da ih u narednom periodu bude što više”, rekao je Đorđević.

On je dodao da je pripremljena veoma dobra organizaciju u koju su, pored Grada, uključena i javna preduzeća Vodovod, Komrad, Parking servis, Turistička organizacija i Sportski savez.

Predsednik Skijaškog kluba ,,Besna Kobila”, Dedinac zahvalio se gradskom rukovodstvu i svima koji su podržali organizaciju ovog takmičenja.

„U okviru Otvorenog prvenstva Srbije u slalomu, u utorak, je  na Besnoj Kobili počeo Interenacionalni roler kamp sa velikim brojem učesnika iz zemlje i inostranstva, koji će se za vikend takmičiti na stazama u centru Vranja. Kamp je pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije, prvi takve vrste organizovan kod nas“, istakao je Dedinac.

Ivars Šmalc, predstavnik Svetske roler federacije i tehnički delegat, čovek pod čijim se monitoringom realizuju događaji na Besnoj Kobili i Vranju, rekao je da mu je drago što je deo ove manifestacije.

„Organizacija je na najvišem nivou, kamp na Besnoj Kobili je odličan, kao i gostoprimstvo i hrana“, rekao je Šmalc.

Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima biće održano u centru grada u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, na delu od raskrsnice sa Lenjinovom ulicom, do raskrsnice sa ulicama Moše Pijade i Jovana Hadživasiljevića.

U subotu, 3. avgusta, trka počinje u 16 sati, a u nedelju, 4. avgusta, u 10 časova.

Organizator događaja je Skijaški klub ,,Besna Kobila” , pod pokroviteljstvom grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare