U ponedeljak dve, danas 30 slobodnih postelja u kovid bolnicama

VRANJE

U Vranju su u, ponedeljak, testirana 443 građana iz Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da su 133 pozitivna na koronavirus.

U odnosu na prethodno testiranje u Vranju je više novih slučajeva zaraze za 23, tako da ih je sada 78 novoinficiranih.

Što se tiče procenta novoobolelih u odnosu na broj testiranih, u Pčinjskom okrugu je 30 posto, dok je procenat novoobolelih u Vranju 45,34. To  govori da je prisustvo virusa izuzetno visoko u populaciji na teritoriji ovog grada, kažu stručnjaci Zavoda za javno zdravlje.

Iz Vladičinog Hana je 18 osoba sa potvrđenim virusom, Surdulice i Bosilegrada po deset, Preševa devet i Bujanovca osam. U Trgovišu nema registrovanih novih slučajeva, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.
U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 315 pregleda, od kojih je prvih bilo 99.

Uzorkovana je krv kod 171 pacijenta i sačinjena su 162 RTG pluća. Urađeno je 106 antigenskih testova, koji su pokazali da je 67 građana pozitivno na korona virus. Dijagnostikovana je upala pluća kod 47 pacijenata.

U tri kovid bolnice u Vranju, za razliku od prethodnog dana, kada su bile slobodne samo dve postelje, sada ima još 30 kreveta na raspolaganju. Zbrinuta su 164 pacijenta. Od tog broja 152 su pozitivna na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 93 pacijenta.

Menadžment Zdravstvenog centra je saopštio da će se od danas uzorkovanje krvi za sve kovid pacijente obavljati u zgradi stare Hirurgije, koja je jedna od kovid bolnica. Dakle, sve potrebne biohemijske analize od utorka biće rađene u ambulanti Stare hirurgije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare