U ponedeljak dve, danas 30 slobodnih postelja

VRANJE

U Vranju su u, ponedeljak, testirana 443 građana iz Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da su 133 pozitivna na koronavirus.

U odnosu na prethodno testiranje u Vranju je više novih slučajeva zaraze za 23, tako da ih je sada 78 novoinficiranih.

Iz Vladičinog Hana je 18 osoba sa potvrđenim vurusom, Surdulice i Bosilegrada po deset, Preševa devet i Bujanovca osam. U Trgovišu nema registrovanih novih slučajeva, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.
U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 315 pregleda, od kojih je prvih bilo 99.

Uzorkovana je krv kod 171 pacijenta i sačinjena su 162 RTG pluća. Urađeno je 106 antigenskih testova, koji su pokazali da je 67 građana pozitivno na korona virus. Dijagnostikovana je upala pluća kod 47 pacijenata.

U tri kovid bolnice u Vranju za razliku od prethodnog dana kada su bile slobodne samo dve postelja, sada ima još 30 kreveta na raspolaganju. Zbrinuta su 164 pacijenta. Od tog broja 152 su pozitivna na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 93 pacijenta.

Menadžment Zdravstvenog centra je saopštio da će se od danas uzorkovanje krvi za sve kovid pacijente obavljati u zgradi stare Hirurgije, koja je jedna od kovid bolnica. Dakle, sve potrebne biohemijske analize od utorka biće rađene u ambulanti Stare hirurgije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare