U velikoj akciji MUP uhapšeni i zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu

VRANJE-NIŠ

U više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uhapsili 93 osobe, među kojima ima i zaposlenih u gradskima upravama u Vranju i Nišu.

Protiv još 38 lica podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova nisu navedena imena uhapšenih,  već da su privedeni zbog korupcije, poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja i pronevere, kao i dela opšteg kriminala poput neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšeno je 37 osoba, u okviru suzbijanja korupcije i privrednog kriminala, zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba.

Zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija.

Oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Pripadnici policije oduzeli su i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu.

Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme, kaže se u saopštenju MUP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare