U Pčinjskom okrugu zaraženo još 39 građana

VRANJE

Zdravstveni centar Vranje saopštio je da su u poslednja 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminula dva pacijenta.

U dve kovid bolnice ove ustanove trenutno je smešteno 67 osoba koje su pozitivne na koronu i imaju upalu pluća. Kiseoničku potporu prima 47 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata, a otpuštena su dva. Za kovid pacijente ima 91 slobodna bolesnička  postelja.

Tokom jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti ATD u Vranju bilo je 75 prvih, od ukupno 180 obavljenih pregleda.

Dečja kovid ambulanta imala je 42 pregleda. Antigenski test je urađen kod 31 deteta. Zaraženo je jedno dete uzrasta od 7 do 19 godina.

Na kovid-19 testirano je 316 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 39 lica zaraženo korona virusom. Od ovog broja iz Vranja su 24 inficirane osobe, Surdulice pet, Vladičinog Hana i Bosilegrada po tri, dok su u Trgovištu i Bujanovcu registrovana po dva pozitiva slučaja, poslednji su zvanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na glavnom vakcinalnom punktu u Vranju u sredu su date 254 doze vakcina protiv koronna virusa i 22 doze vakcina protiv sezonskog gripa, podaci su Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare