Ekološki ustanak objavio spisak lokacija gde će biti blokade

BEOGRAD

Ekološki ustanak objavio je spisak svih lokacija u Beogradu i Srbiji koje će biti blokirane tokom protesta 4. decembra, zbog donošenja zakona o referendumu i eksproprijaciji, prenosi danas N1.

U saopštenju je upućen poziv svim građanima, organizacijama, studentima i javnim ličnostima na okupljanje ispred Sava Centra u 12 sati, odakle će krenuti u dvočasovnu mirnu blokadu autoputa s početkom u 14 časova.

„Za one koji se opredele za auto-blokadu: vozite izrazito usporeno, pet kilometara na sat, od 14.00 na potezu od Bubanj Potoka do Aerodroma“, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako se dodaje, usporena vožnja će biti na kružnim tokovima Slavija, Autokomanda, Opština Novi Beograd, kao i po beogradskim mostovima.

Naglašeno je da svi građani obrate pažnju da zaustavna traka mora biti slobodna za prolaz hitnih službi.

„Studenti će se okupiti ispred TC UŠĆE u 13.00 sati, odakle će organizovano krenuti ka Sava Centru. Pozivamo advokate da nam se nakon protesta na Andrićevom vencu pridruže u blokadi, a policiju da stane na stranu građana, obezbedi mirne proteste i spreči sve eventualne provokacije“, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju Beograd, lokacije koje će biti blokirane tokom protesta su Sava Centar, Auto – put (Bubanj potok – Aerodrom), kružni tokovi Autokomanda, Slavija, Opština Novi Beograd, Ibarska magistrala kod Umke i Bariča, Pančevački most, Brankov most, Pupinov most i Obrenovački put kod Makiškog polja.

Biće blokirane i lokacije u Novom Pazaru, Kikindi, Novom Sadu, Požegi, Nišu, Velikom gradištu, Loznici, Smederevu, Novoj Varoši, Užicu, Prijepolju, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici,  Toplici, Boljevcu,  Valjevu, Gornjem Milanovcu,  Jagodini, Lazarevcu, Kostolcu, Zrenjaniskom putu, Leskovcu,  Subotici, Vlasotincu, Kraljevu, Šabcu, Kragujevcu, Vršcu, Topoli, Pančevu, Čačku, Preljini, Kuli, Boru, Užicu, Aleksincu, Obrenovcu, Aranđelovcu, Zrenjaninu.

„Ovo je protest svih građana. Srećna ti blokada, Srbijo“, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare