U Pčinjskom okrugu 272 osobe pozitivne

VRANJE-BUJANOVAC-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-PREŠEVO-TRGOVIŠTE

U Pčinjskom okrugu testirano 514 osoba, sa kornom je 272,  na bolničkom lečenju 99 pacijenata, jedan preminuo


U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u nedelju, su obavljena 184 prva od ukupno 298 pregleda, što je dosta manje nego prethodnog dana, kada su na pregledu bila 402 lica.

Od 53 pregledane dece u Kovid abulanti za decu testirano je 46. Virus korona otkriven je kod sedmoro mališana predškolskog i 19 dece školskog uzrasta, saopštio je vranjski Zdravstveni centar.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 99 pacijenata sa koronom koji imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 48 bolesnika.

Jedan pacijent je izgubio bitku sa kovidom u protekla 24 sata, a jedan transportovan u Kruševac na dalje lečenje. Još tri pacijenta su otpuštena kući, a na bolničko lečenje primljeno je 10 osoba. 

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirano je 514 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, kada su evidentirana 272 lica zaražena korona virusom.

Iz Vranja su 162 nova slučaja zaraze, Bujanovca 40, Surdulice 24,  Vladičinog Hana 19, Bosilegrada 12, Preševa 8 i Trgovišta 7.

Od početka imunizacije stanovništva protiv korone juče je u Vranju bio najmanji odziv građana Srbije i Severne Makedonije. Dato je ukupno sedam doza vakcine. Reč je o buster dozi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare