Tvrđavski most : Javna scena za kulturna dešavanja „otvara se“ izložbom slika Jelene Marković

NIŠ

Pretvaranjem Tvrđavskog mosta u pešačku zonu na inicijativu našeg poznatog arhitekte Hadži Ivana Redija, predsednika gradskog Saveta za kulturu,  data je mogućnost da se na ovom prostoru organizuju mnoge prigodne manifestacije, što do sada nije bilo iskorišćeno na pravi način. Već ovog vikenda će se to promeniti.

Već za nekoliko dana, tačnije u petak 22. juna od 20 sati most ispred niške Tvrđave postaće izložbeni prostor. Na mostu, svojevrsnoj javnoj sveni,  mlada niška umetnica Jelena Marković će predstaviti svoje slike. To neće biti jedini sadržaj , jer kako kažu organizatori, osim u  delima mlade likovne umetnice Nišlije i gosti Niša moći će da uživaju i u drugim sadržajima.

“Izložba neće biti klasičnog karaktera već će se inovativnim pristupom i kombinacijom drugih grana umetnosti, muzikom i plesom, zaokružiti ovaj performans. DJ je Nikola Jovanović, a igrači su članovi plesnog kluba Fenix” kažu organizatori

Jelena Marković rođena je 1994. godine, završila je srednju Medicinsku školu, zatim upisuje arhitekturu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, a sada se nalazi na master studijama. Crtanjem i slikanjem se bavi od malih nogu, a pre godinu dana ozbiljnije se posvetila tome. Imala je prvu zapaženu izložbu crteža u Deli prostoru. Sebe iskazuje na veoma specifičan način, kroz crtanje crno-belim nijansama, sa nekim detaljima koji se ističu u boji. Bavi se i dizajnom enterijerera, kao i crtanjem za industriju video igara.

Pokreće je želja da napreduje i jednog dana bude uspešna u onome što radi. Želi da svaki sekund iskoristi za usavršavanje. Voli kreativne ljude koji su uvek za neku akciju. Voli promene. Voli vrućine i more. Veruje u sebe jer smatra da niko neće verovati u tebe više nego ti sam kao i da pozitivan stav privlači pozitivnu energiju koja sa sobom nosi mnoštvo dobrih ishoda. Srećnom je čini kada se njen vredan rad i trud isplati, kada ga neko ceni i uoči talenat.

Ovo je druga samostalna izložba slika Jelene Marković .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare