Nišu treba Zavod za gerantologiju

NIŠ

Situacija u zdravstvu u Nišu, najbolja je za poslednjih nekoliko godina , rečeno je danas na Savetu za zdravstvo grada Niša. Ni jedna medicinska ustanova nije u blokadi i „sve imaju dobru finansijsku raspoloživost” kaže predsednik Saveza prof. dr Branislav Tiodorović.

“ Gledajući unazad desetak godina, mi imamo situaciju da ni jedna zdravstvena ustanova nije blokirana. Naš Fond zdravstvenog osiguranja radi na najbolji mogući način” tvrdi dr Tiodorović.

Na Savetu se razgovaralo o tome da i dalje postoji potreba za postojanjem Zavoda za gerontologiju i palijativnu medicinu pa je u tom smislu doneta  i odluka o ponovnom pokretanju peticije za formiranje jedne ovakve zdravstvene ustanove .

Kako kaže dr Tiodorović naše stanovništvo je u velikom procentu staračko i treba mu obezbediti zdravstvenu ustanovu koja će zadovoljiti njihove zdravstvene potrebe i pružiti potrebne zdravstvene i socijalne usluge “ a istovremeno obezbediti da i drugi delovi sistema budu adekvatno organizovani”.

Devetnaest najboljih akademaca iz  Srbije u oblasti medicine je dobilo priliku da se zaposli u Nišu, saglasno odluci Vlade da 100 najboljih studenata medicine mogu da odmah zaposle u zdravstvenim ustanovama . Troje od njih 19 radni odnos zasnovaće u Domu zdravlja a ostalih 16 u Kliničkom centru Niš.

Na Savetu za zdravstvo razgovaralo se o načinu finansiranja  i održivosti rada medicinskih ustanova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare