Grad stipendira najbolje učenike i studente

NIŠ

Najboljim niškim učenicima i studentima danas su u Gradskoj kući uručeni ugovori o stipendiranju. Stipendiranje najboljih akademaca u skladu je sa Odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika i studenata kao jedan od vidova podsticaja predvideo stipendiranje talentovanih učenika i studenata, koji su postigli natprosečne rezultate u dosadašnjem školovanju. Pod nadprosečnim rezultatima podrazumeva se visoka prosečna ocena i izuzetni rezultati na takmičenjima.

Ovoga puta 90 najboljih, 29 učenika i 67 studenata dobili su stipendije Grada Niša.

Ugovore o stipendiranju studentima je uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

„Biti najbolji je privilegija malog broja ljudi, a put do uspeha je ispunjen velikim radom, zalaganjem i odricanjem. Ambicija, uz svest o cilju ka kome se teži, kao i ogroman rad i trud, neminovno vode uspehu, čemu su veliki doprinos, pored vas samih, dali i Vaši nastavnici i roditelji.

Grad Niš se ponosi Vašim uspesima i želi Vam da ovim putem nastavite. Ja se nadam da će vas dogodine biti i više, uveren da će lepe vesti koje nam budete donosili o vašim uspesima prolaziti zapaženije nego do sada jer vi ste istinski kapital ovog grada i naše države“, rekao je na dodeli ugovora o stipendiranju gradonačelnik Bulatović.

On je dodao da je ovo podrška i porodicama iz koje učenici i studenti potiču.

On je čestitao svim dobitnicima, uz želju da nastave da nižu uspehe u daljem radu. Inače, Grad Niš za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojio je 7,5 miliona dinara. Mesečni iznos stipendije je 6 500 dinara.

“ I ove godine , kao i prošle godine, isplatićemo jednokratno sve, verovatno već u toku sutrašnjeg dana, tako da mislimo da je to još jedan podsticaj naši učenici i studenti nastave vredno da uče i rade” kaza je Bulatović.

Prema geradonačelnikovim rečima, budžetom za narednu godinu Grad Niš izdvojiće 50 odsto više sredstava za stipendiranje najboljih niških đaka i studenata, u odnosu na ovu godinu.

Prema rečima stipendista ova podrška grada daje dodatnu motivaciju da se bude još bolji i uspešniji a uglavnom će novac iskoristuiti za stručno i naučno usavršavanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare