Tramp pozvao Petrovića na molitveni doručak

PRIŠTINA

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović  dobio je poziv da početkom februara prusustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

” Ovaj poziv mi mnogo znači. Ovo je idealna prilika da se upoznam sa novoizabranim predsednikom Trampom i njegovom administracijom”, rekao je Petrović.

On je dodao da će , “kao i prethodnih godina”, ovo biti “dobra šansa  da se tokom boravka u Vašingtonu mnogo uradi”.

“I ranijih godina sam se trudio da na sastancima sa najvišim američkim zvaničnicima predstavnim probleme srpske zajednice na Kosovu, što ću učiniti i ovoga puta”, rekao ej Petrović.

Predsedniku SLS-a, koji je i zamenik predsednika Skupštine Kosova, je ovo deveti poziv iz  kabineta američkog predsednika  da prisustvuje Molitvenom doručku na koji se pozivaju samo odabrane zvanice, uglavnom predsednici država i vlada.

” Politički, ovo je važan signal kada i nova administracija  odluči da političke predstavnike Srba pozove na tako važan događaj, odnosno zadrži ih za stolom prijatelja”, dodao je  Petrović.

Prošle godine Petrović je, kaže, svoju posetu  SAD iskoristio za sastanke u Kongresu, Senatu, Stejt department, a sastao se i sa državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Tradicionalni Molitveni doručak održava se u Vašingtonu svakog prvog četvrtka u februaru, a počasni gost tog događaja je američki predsednik.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare