Zajednički novogodišnji koncert “Abraševića” i “Lole”

LESKOVAC
Pred prepunom salom Narodnog pozorišta zajednički koncert održali su kulturno-umetnička društva „Abrašević“ i „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda.

Publika je imala prilke da uživa u sjajnim koreografijama i spletu narodnih igara koja su im priredila ova dva ansambla.
Bratislav Stanisavljević, rukovodilac „Abraševića“ ističe da se ovaj ansambl nakon šest godina vraća na veliku scenu.

„Taj povratak je obeležen i gostovanjem našeg najeminetnijeg, najpoznatijeg i najkvalitetnijeg ansamlba u zemlji, a to je Akademsko kulturno-umetničko društvo „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda. Obično kad su dva ansambla na nekom koncertu, tu vlada neki rivalitet, ali ovde je nešto sasvim drugo u pitanju. Između „Lole“ i „Abraševića“ vlada jedno veliko prijateljstvo, uostalom oni posle više od 40 godina dolaze u naš grad da bi nam pomogli da stanemo na noge i krenemo onim putem na kome smo bili. „Abrašević“ je čuvar našeg kulturnog blaga i to je ono što je utkano u našu genetiku, bez čega nema budućnosti.“


U ime ansambla „Lola“ Jelena Grdinić, izvršni direktor, rekla je da zvuči neverovatno da toliko dugo nisu nastupali u Leskovcu.


„Zahvalni smo „Abraševiću“ i Leskovcu na ovom zajedničkom nastupu i sigurna sam da ćemo narednih godina nastaviti ovu saradnju. lično bih volela da imamo svake godine po dva zajednička nastupa, jedan u Leskovcu, drugi u Beogradu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare