Todorović obećao :Uspešno i odgovorno i u 2018. godini

VLASOTINCE

Predsednik opštine Vlasotince  Zoran Todorović priredio je danas prijem za predstavnike javnog i privrednog života, medije, odbornike i predstavnike mesnih zajednica, republičkih organa i institucija.
” Ovaj prijem je uvek prilika da sumiramo prethodnu godinu i izložimo planove za novu. Lično sam uveren, a i rezultati to pokazuju, da je ova godina za nama bila uspešna u Vlasotincu.
Privukli smo u naše mesto oko 500 miliona dinara republičkih sredstava namenjenih nizu infrastrukturnih objekata i drugih aktivnosti.Na vreme smo shvatili da bez gotovih projekata ne možemo da dobijemo novac iz ministarstva i intezivno smo radili na tome. U ovom trenutku oko 30 projekata spremno čeka svaki novi konkurs. Uveli smo princip da ulice potpuno rekonstruišemo, kada ih radimo, kako bi duže trajale. Radili smo i u mesnim zajednicama , po potrebama i prioritetima.Posebno sam ponosan na činjenicu da je zgrada koju pohađaju svi vlasotinački srednjoškolci, zgrada Tehničke škole i Gimnazije, potpuno rekonstruisana i sada oni imaju neuporedivo bolje uslove za rad. To je slučaj i sa pacijentima i zaposlenima u Domu zdravlja. Taj objekat je danas neuporedivo energetski efikasniji. Brinuli smo i o novim aparatima, ali i o kadrovima u ovoj ustanovi.


Što se tiče socijalnih kategorija, prisutni su bili razni vidovi pomoći i to će se nastaviti i u 2018.godini. U oblasti poljoprivrede subvencionisali smo proizvodnju, kamate na kredite, ali smo pomagali i elektrifikaciju polja. Ove godine stavićemo akcenat na atarske puteve.
U 2017 godini smo na zdrave osnove postavili sistem lokalne poreske administracije. Poznato vam je, da je to bio zapušten sistem. Danas mogu da kažem da je naplata poreza u 2017.godini u odnosu na 2016.godini, uvećana za tri i po puta. Od 36 miliona do 127 miliona dinara u 2017.godini. Određene stope poreza smo snizili, pojedine, kao porez na poljoprivredno zemljište čak na 0%. Zbog toga će suma u konačnim rešenjima za 2017.godinu biti niža u odnosu na 2016.godinu. Smanjene stope poreza, a povećanje broja poreskih obveznika je jedan od razloga što smo ušli u projekat švajcarske i naše vlade, sa 45 opština i 11 gradova, u kojima će se raditi popis imovine i vlasnika kako bi smo ažurirali bazu podataka i sprečili izbegavanje plaćanja obaveza. Podsećam vas, da je država najavila uslovljavanje transfernih sredstava procentom lokalne naplate. Dakle, moramo biti odgovorni.
Jedan od najveći h problema sa kojima se suočavamo prilikom svake obilnije kiše je nestašica pijaće vode. Verujem da vam je poznato da smo posredstvom Srbija vode započeli postupak uvođenja reke Rastavnice u vodozahvat i nakon pribavljanja svih saglasnosti, očekujem da ćemo moći da premostimo takve situacije, a radimo i na tome da dugoročnije sagledamo pitanje vodosnabdevanja.
U 2017.godini otvoren je novi pogon fabrike Gruner. takođe, Elrad i Elard WS grade nove hale, što znači nova radna mesta za naše građane.Mi sve činimo da unapredimo uslove u industrijskoj zoni.
kada je u pitanju radna disciplina, mislim na sistem lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanov, smatram da mora da bude bolja. Vremena su takva da ničije radno mesto nije sigurno. moramo da se usavršavamo svakodnevno, da učimo i radimo najbolje što znamo. Samo u tom slučaju nam svima može biti bolje.
Budžet za 2018.godinu od 1,4 milijarde dinara je nikad veći. To samo uvećava i obavezu vlasti da taj novac utroši na najbolji način i na korist građana.


Žitelji Konopnice dobiće napokon most koji su im mnoge vlasti obećavale. Rekonstruisaće se potpuno dve gradske osnovne škole. Sportska hala dobiće grejanje u ovoj godini. Mnogo je još planova za 2018.godinu, o kojima ćemo pričati tokom ove godine, ali je izvesno da će Vlasotince postati jedno veliko gradilište.
Onako kako želim da se svi zacrtani planovi ispune, tako želim i da se vama na ličnom i profesionalnom planu ostvare sve želje. Srećna vam Nova 2018.godina – poručio je predsednik opštine Vlasotince, Zoran Todorović.
Učenik OŠ ,,8 oktobar Petar Veljković i Petar Takić iz vlasotinačke gimnazije dobili su aplauze na otvorenoj sceni, od strane prisutnih gostiju na svečanosti, za čitanje tekstova na prizrensko-timočkom dijalektu. Inače, oni su nedavno bili nagrađeni na nedavno održanoj manifestaciji ,,Dani lokalnog dijalekta”.
Prethodnih godina vlasotinčani su, redovno, na platou ispred zgrade opštine dočekivali Srpsku pravoslavnu godinu. Međutim, ove godine neće biti organizovanog dočeka, a sredstva za tu namenu, kako nam je rečeno, biće opredeljena za kulturu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare