putlocker movies

istanbul escort iptv pulibetpulibet

Fudbalska bajka u Gornjem Stopanju

LESKOVAC

Prvenstvena jesenja sezona na terenima Jablaničke okružne lige je završena. Posle 15 odigranih prvenstvenih kola na čelu tabele prezimiće ekipa „Jedinstva“ iz Gornjeg Stopanja sa impozantnim učinkom od 13 pobeda i dva remija. Kao što se vidi, ekipa „Jedinstva“ nijednom nije zbog poraza napuštala teren pognutih glava, a gol razlika je 65:15. Strelci iz Gornjeg Stopanja bili su očigledno snajperski raspoloženi i nisu imali ni malo obzira prema protivničkim golmanima.

Fudbalska bajka u Gornjem Stopanju

Gornjostopančani su ponosni na svoje fudbalsko „Jedinstvo“ i za 41 godinu koliko postoji klub činili su sve u slavu svog kluba i fudbala kao najvažnije sporedne stvari na svetu. U tom prethodnom periodu bilo je uspona, naravno i padova, a u jednom periodu i apstinencije, ali zato danas je ovaj fudbalski klub mezimac svog sela i svih njegovih meštana koji ga iznad svega vole. Klub se s pravom može podičiti sa veoma dobrom infrastrukturom i travnatim tepihom na kome bi mu mogli zavideti i klubovi iz viših rangova takmičenja.


Novo rukovodstvo koje je letos stiglo na čelu kluba, sa predsednikom Novicom Milićem, fudbalskom legendom, i izuzetno aktivnim i preduzimljivim potpredsednicima Stanojem Sokolovićem i Miodragom Ristićem, i prvim operativcem Ivicom Pejkovićem, znalački kormilari fudbalskim brodom „Jedinstva“ usmeravajući ga ka samom vrhu fudbalskog Olimpa.
– Na pravi način okončali smo jesenji deo fudbalske sezone u Jablaničkoj ligi, i postignutim rezultatima smo u najmanju ruku prezadovoljni. Zimujemo, kao jesenji šampioni na prvom mestu, ali imamo iza leđa opasnog takmaca u ekipi Vučja, tako da nas u nastavku prolećnog dela prvenstva očekuju izuzetno teška iskušenja. No, mi svi u klubu smo uvereni da imamo kvalitet i fudbalski potencijal, i da ćemo se od naredne sezone naći u višem rangu – optimista je predsednik kluba Novica Milić, koji je dugo nosio dres „Jedinstva“, i mnogi ga smatraju istinskom fudbalskom legendom kluba. Kao igrač dao je mnogo klubu, a sada se očekuje da i kao funkcioner i prvi čovek kluba, sa svojim najbližim saradnicima, doprinese izgradnji pravih vrednosti fudbalskog „Jedinstva“.

Ko je od igrača jesenas podneo najveći teret ?
– Fudbal je kolektivan sport, i tu nema posebnih podela. Svi imaju svoje zasluge, od igrača, preko stručnog štaba i uprave samog kluba, ali slava po pravilu ide igračima, pa su tako najveći teret podneli oni igrači sa najvećim brojem nastupa Dušan Jevtić, Saša Marković, braća Stefanović, Stefan, Dejan i Veljko, kao i kapiten Đorđević i Blagojević.
Ko je činio vaš stručni štab ?
– Bila je to četa mala, ali odabrana, ustvari bio je to dvojac, trener Goran Mihajlović i pomoćnik Slaviša Đorđević.


Da li ste zadovoljni ponašanjem i disciplinom vaših igrača ?

– Obaveza svih naših igrača i ostalih iz kluba je da se uvek ponašaju u okvirima sportske korektnosti uz poštovanja fudbalskog fer pleja. Jesenas smo postali šampioni na osnovu postignutih sportskih rezultata na terenu, a mislim da smo zaslužili i šampionsku titulu kad je u pitanje viteštvo i sportski fer plej. Jesenju sezonu okončali smo bez crvenog kartona i to je pravi sportski raritet, dok je 23 igrača dobilo žute kartone. Ponosni smo na titulu jesenjeg prvaka, ali još ponosnije nas čini podatak da imamo izuzetno disciplinovanu ekipu, i da smo i u tom delu pravi šampioni.
Koja vam je, jesenas, najdraža pobeda, a gde vam je bilo najteže ?
– Ubedljiva pobeda od 4:0 u derbiju protiv drugoplasiranog „Vučja“ sigurno je najslađa, a bilo je jako teško u Živkovu protiv domaćeg „Mladog borca“ gde smo stigli do boda, a meč je okončan nerešenim rezultatom 3:3.
Danas se živi u vremenu opšte besparice i klubovi imaju mnogo muka da se finansijski obezbede. Kako se vi snalazite u tom delu?
– Iz gradske kase za 2017.godinu dobili smo 260.000 dinara, a taj iznos opredeljen je i za narednu 2018.godinu. Nije to dovoljno, ali mi se borimo i snalazimo kako znamo i umemo. Tražimo sponzore, prijatelji kluba uskaču u pomoć, tako da nam je potrebno još stotinak hiljade dinara da okončamo prvi deo sezone. Takmičenje u Zoni „Jug” sigurno je skuplje, i tu će nam biti potrebna mnogo veća sredstva. Želimo da se zahvalimo svima onima koji su nam pomgli, a to su DCP Hemigal, Braća Đokić, trgovina Centar Gornje Stopanje, Zlatan trag, Bunar Kop, Frigo Panulja, Tip Komerc, Joana, Metla komerc, Str. Ika, kao i našim bivšim fudbalerima koji sada rade u inostranstvu – Zoranu Stanojkoviću, i Dobrivoju Stanojkoviću zvanom Golac.


Da li imate neizmirenih obaveza prema savezu ili možda nekom dobavljaču ?
– Ne. Nikome ne dugujemo ništa. Sve obaveze servisirali smo na vreme i domaćinski poslovali. Igrači i trener su pravi amateri i oni ne primaju nikakve prinadležnosti.
Kako ste zadovoljni jesenjim suđenjem ?
– Imali smo vrlo korektno i pošteno suđenje cele jeseni, kako kući, tako i na strani. Samo tako nek nastave i u prolećnoj sezoni, i prvak neka bude ona ekipa koja će to ostvariti na sportskom terenu.
Da li planirate da u zimskom prelaznom roku dovedete pojačanja ?
– Imamo veoma dobar igrački kadar, ali ako bude prilike doveli bi smo najviše dva igrača, koji bi svojim kvalitetom mogli da unaprede igru naše ekipe.

Koga vidite kao najozbiljnijeg rivala u borbi za prvo mesto ?
– Ekipa Vučja ima veoma kvalitetan igrački kadar i sigurno će nam biti najozbiljniji rival za prvo mesto, a ne treba otpisati ni ekipu Bobišta, koja za sada vreba iz prikrajka. Iako sa pravom uvažavamo vrednosti i kvalitete naših rivala i sportskih prijatelja, mislim da će se od naredne sezone u Gornjem Stopanju igrati zonaški fudbal, što znači da će „Jedinstvo“ biti prvak Jablaničke okružne lige – optimista je Novica Milić, predsednik fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Gornjeg Stopanja.

Planovi
VIŠI RANG, INFRASTRUKTURA
Puno se, predhodnih godina, uradilo na uređenju infrastrukture na stadionu, a ima još uvek potrebe da se radi.
– Na sportskom polju, nadamo se, ulasku u u viši rang, u Zonu „Jug”, a ozbiljno planiramo i da konstantnim radovima poboljšamo infrastrukturu na našem stadionu – informiše nas Stanoje Sokolović, preduzimljivi potpredsednik kluba, koji se dokazao kao vrsni menadžer u privredi i sa posebnim organizatorskim sposobnostima u sportu.

Izuzetni strelci
BLAGOJEVIĆ I STEFANOVIĆ PRAVI SNAJPERISTI
Ekipa Jedinstva igra napadački i ofanzivan fudbal, što gledaoci najviše vole i cene. Napadači bili su golgeterski raspoloženi, i tako su čak 65 puta primoravali protivničke golmane da loptu vade iz sopstvene mreže.
– Dalibor Blagojević postigao je 26 pogodaka jesenas, a Stefan Stefanović 22 puta se upisao u strelce. Ovi podaci su za Riplija. Njihov golgeterski učinak je za svaku pohvalu, jer su pokazali da se radi o vrhunskim napadačima sa snajperskim učinkom. Skorom od 48 postignutih golova zasenili su sve u ligi, jer nijedna ekipa nema takav zajednički golgeterski učinak. Ekipa drugoplasiranog „Vučja“ postigla je ukupno 47 pogodaka, dakle jedan manje od naša dva vrsna strelca – iznosi ovaj podatak predsednik Milić.

 

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o