Sredjuje se infrastruktura oko “Cumtobela”

NIŠ

U neposrednoj blizini buduće fabrike Cumtobel, u radnoj zoni “Vinogradarski institut”  u toku je izgradnja infrastrukture koja će omogućiti priključenje austrijske fabrije čija je izgradnja u toku,  na vodovod i kanalizaciju . Osim toga radi se i  saobraćajna infrastruktura,  dva pristupna puta u dužini oko 300 metara.

Vrednost radova je oko 85 miliona dinara ,od čega su sredstva koja izdvaja grad oko 40 miliona dinara, a preostali deo finansira država.  U ovaj iznos uračunata je I izgradnja kolektora za preradu otpadnih voda.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima obišao je lokaciju  I rekao da je dinamika  u skladu sa rokovima pa se završetak radova očekuje do 20.februara.

“ U  okviru projekta I ugovora koji smo preuzeli kao grad obaveze jeste izgradnja nedostajeće infrastrukture koja podrazumeva izgradnju vodovodne I kanalizacione mreže , izmeštanje suvodolskog potoka , kolektora” , kazao je Bulatović.

Ovaj industrijski potez ima oko 18 hektara površine ,od čega 11 hektara zauzima kompanija Cumtobel ,dok će preostala površina biti potencijalna lokacija za buduće investitore.

Završetkom radova dobija se celina koja u potpunosti zadovoljava infrastrukturne potrebe postojeće ,ali i budućih kompanija koje bi mogle ovde da investiraju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare