Sveti Sava u vrtiću

 

LESKOVAC

U dečjem vrtiću „Cvrčak“ na Hisaru Predškolska sutanova „Vukica Mitrović“ organizovala je proslavu Svetoga Save.

Ispred kabineta gradonačelnika deci i vaspitačima obratila se pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović.

-Sveti Sava je postavio duhovne i intelektualne osnove srpskoj državi i radio je na širenju pismenosti, ali i vaspitnih i moralnih vrednosti, koje bi još malih nogu, od vrtića, trebalo da postanu deo ličnosti svakog pojedinca. Uloga vrtića u foriranju ličnosti je nemerljiva, i upravo odatle mališani počinju da stiču znanje i veštine koje će im koristiti u daljem obrazovanju i razvoju, rekla je ona, i pohvalila rad Predškolske ustanove u Leskovcu, koja daje veliki doprinos intelektualnoma ali i duhovnom razvoju naše dece.

Lokalna samouprava pruža svu podršku ovoj ustanovi kako bi uslovi u kojima mališani borave bili što bolji, i nastaviće da to radi i ubuduće, rekla je pomoćnica gradonačelnika Jovanović.

Nakon sečenja slavskog kolača održana je predstava posvećena Svetom Savi. Na kraju su podeljene nagrade učesnicima tradicionalne Svetosavske izložbe. Ove godine stiglo je preko 200 radova, a tema je bila „Srpska narodna bajka“. Nagrađeno je 14 radova. Nagrađeni su dobili bojanke, pribor za crtanje i bojenje i slično.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare