Stevanović : Premijer u „Jumko“ dovodi investitore iz Nemačke

VRANJE

 

Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović, boraveći u Vranju je najavio da će, 28. septembra, premijer Aleksandar Vučić sa nemačkim investitorima posetiti Pamučni kombinat „Jumko“ gde će biti vođeni razgovori o mogućoj saradnji.

 

On se osvrnuo i na rezultate koji su postignuti na konsolidaciji ovog nekadašnjeg tekstilnog giganta.

 

„Da nije bilo podrške Republike, ništa ne bi uspeli da uradimo u delu rešavanja nagomilanih problema. U „Jumku“ ne bi radilo 1.500 radnika i redovno primali plate. Bilo je teško. Bili su veliki  izazovi, ali nas u narednom periodu isto tako očekuju teški izazovi, s obzirom da je država opredeljena da se povuče iz vlasničke strukture u svim državnim preduzećima. Jedna od tih kompanija je i „Jumko“. Mi ćemo svi zajedno nastaviti da uspešno završimo proces svojinske transformacije. „Jumku“ su potrebni novi vlasnik i nove investicije. Tehnologija je zastarela. Postoji volja da se zajedno sa Vladom reše problemi. Postoji volja državnih organa, vojske, policije i ostalih da daju podršku ovoj kompaniji. Verujem da će Pamučni kombinat opstati, da će se uspešno transformisati i da će grad Vranje od svega toga imati koristi“, rekao je državni sekretar, Stevanović.

 

On je dodao da  nije samo „Jumko“ u pitanju, tu je i „Simpo“, a očekuje se i rešavanje statusa „Zavarivača“, kao i Ugostiteljskog preduzeća.

„Ne treba se baviti samo kompanijama koje su u problemima, koje su nekada bile velike i dobro poslovale, a zanemariti privatna preduzeća. Postoje jako dobre privatne kompanije, poput „Alfa plama“. Mi smo tu da napravimo dobar milje i da pomognemo. Premijer Vučić u svakoj prilici ističe probleme sa kojima se sreće jug Srbije, Pčinjski, Pirotski, Toplički okrug. Niko ne može da kaže da Vlada Srbije nije promenila svoj odnos prema jugu zemlje“, tvrdi  Stevanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare