SSP: Kad će početi masovna testiranja u Nišu?

NIŠ

Budući da je Niš treći grad po veličini u Srbiji, a da je Uredba o centralnom informisanju ukinuta, zahtevamo odgovore od gradonačelnika Niša i komandanta Kriznog štaba za vanredne situacije, navodi Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde Niš u današnjem saopštenju.

1.Da li će i kada početi masovno testiranje u Nišu, budući da KC Niš još od 2019. godine poseduje jedan od najsavremenijih aparata za testiranje koji može da uradi do 1200 testova za 24h, a koji stoji neiskorišćen?

2.Zašto zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći nemaju adekvatnu zaštitu, već rade u pocepanim, papirnatim odelima, a pre toga im je jedan od sindikata prodavao zaštitne maske bez kojih ne mogu da rade?

3.Zašto niškim penzionerima koji imaju penziju manju od 30.000 dinara i dalje nije podeljena obećana pomoć u vidu paketa, dok u nekim gradovima jeste?

4.Zašto nema redovnih konferencija za novinare komandanata Gradskog i Okružnog kriznog štaba, direktora KC i/ili direktora Infektivne klinike u Nišu, kako bi potpuno i pravovremeno obaveštavali, a time umirili javnost?

5.Ko je nadležan za zaposlene u privatnom sektoru, posebno u fabrikama, u kojima zaposleni rade bez adekvatne zaštite, bez poštovanja propisane udaljenosti, a do posla dolaze u punim autobusima?

Očekujemo hitne odgovore na koje Vas, kao prvog čoveka grada i komandanta Kriznog štaba, obavezuju etika, moral i briga prema građanima”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Niš Vojkan Vojinović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare