SSP: Dvosoban socijalni stan za “prvog zeta” Niša

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nastavlja da niže skandal za skandalom. Kao bomba je odjeknula vest da je njen zet Vedran Ivanović 24. na rang listi za socijalne stanove, saopštio je danas Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Niš.

” I to za dvosobni stan veće kvadrature. Zaista se nikad nigde nije desilo da funkcioner, jer Ivanović je pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, pritom zet najviše gradske funkcionerke, dobije socijalni stan.

Najpre, neljudski je, sramno i nehumano da su bez stana ostali ljudi koji su zaista socijalno ugroženi. Nama se javila samohrana majka, onkološki pacijent koja je polupokretna i podstanar, a ostala je ispod “crte”. Kojim se tačno kriterijumima vodila komisija ako je mlad, zdrav funkcioner na rang listi iznad samohrane, bolesne majke? I ona nije jedini primer. Stanovi bi morali da budu namenjeni za zbrinjavanje društveno najosetljivijih kategorija koji su na rubu egzistencije, a ne za rešavanje stambenog pitanja lokalnih funkcionera i zetova. Brzo je gradonačelnica zaboravila ljude kojima su izgorele kuće, a koji nisu dobili socijalne stanove na besplatno korišćenje, već 250.000 dinara uz reči “Veliki je Niš pa birajte” kao da iz svog džepa daje.

Potom, već smo ukazivali na bezgranični nepotizam gradonačelnice, zbog čega je predsednica Gradskog odbora SSP Niš dobila i privatnu krivičnu tužbu od korumpirane gradonačelnice. A ispostavilo se da je gore nego što je tužena Jelena Milošević napisala. Članovi porodice gradonačelnice Sotirovski menjaju radna mesta kao čarape i silovito napreduju isključivo u javnim preduzećima. Suprug gradonačelnice je iz Gerontološkog centra prešao u EPS, pa odatle u Poštansku štedionicu na mestu pomoćnika direktora za samo godinu i po. Zet gradonačelnice je prvo postao šef javnih nabavki a potom pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, izgleda da su u tome najstručniji. Ćerka, koja će dobiti socijalni stan jer po zakonu spada u zajedničku imovinu stečenu u braku, zaposlena je u apoteci pri UKC Niš. I gradonačelnica okorela u nepotizmu nekog tuži jer ukazuje na nepotizam?!

I na koncu, naprednjaci su uveli i novo zanimanje. Nakon prvog brata Srbije, prvog kuma Srbije, prvog tatu Srbije, prvog supruga Niša, dobili smo i prvog zeta Niša. Da bi neko rešio stambeno pitanje, promenio posao, napredovao na poslu ili dobio na tenderu, neophodan je samo jedan uslov: da bude u rodbinskim vezama s visoko kotiranim naprednjakom. Onda je samo nebo granica.

Gradonačelnica ispisuje istoriju beščašća. Zauvek će ostati upamćeno nesrećno “zlatno” doba Sotirovskih koji su suvereno vladali našim gradom i otimali najsiromašnijima stanove. I budući da voli da tuži one koji ukazuju na njena nedela, deluje da će se i sama vrlo brzo naći pred sudom ali kao optužena jer u korupciji je do grla. Našim gradom vladali su mnogi, ali ovakvu neljudskost, bezobrazluk, bahatost, primitivizam još niko nije pokazao”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare