SNS stožer stabilne koalicije u Vranju

VRANJE

Predsednik vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović rekao je danas da mu je “čast ”  što vodi Gradski odbor SNS koji je” stabilan, jedinstven i koji je  stožer vladajuće koalicije u Vranju”.

Građani Vranja su dobili lokalnu vlast koju su oni izabrali i koja ima stabilnu skupštinsku većinu,
Ponašanje opozicionih partija u lokalnom parlamentu je korektno i nadam se da če tako biti i ubuduće, rekao je  Bulatović, predsednik vranjskih naprednjaka, na konferenciji za novinare.

„Ispunjeni su svi preduslovi da Grad Vranje na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenković konačno krene putem razvoja i oporavka. Imamo podršku centralne vlasti, jer Vranje, Pčinjski okrug i čitav jug Srbije je za ovu Vladu i premijera Aleksandra Vučića od strateškog značaja“, rekao je Bulatović.

Nekome kao da smeta naše jedinstvo i stabilna vladajuća većina i pokušavaju da u lokalnu vlast uvuku i neke druge partije, što je izazvalo reakciju naših članova, simpatizera i građana Vranja, rekao je Bulatović.

„Zato želim da stavim tačku na to pitanje, odnosno na ulazak SPS u vlast na lokalu, kao što je to slučaj na republičkom nivou. Mi zato nismo ni razmatrali njihov dopis. Ukoliko centrala stranke odluči drugačije, mi ćemo to ispoštovati. Ponašaćemo se u skladu sa Statutom i Pravilnikom stranke. Lično isključujem tu mogućnost“, rekao je Bulatović.

Osvrćući se na dosadašnji rad nove vlasti, Bulatović je istakao kao dobar primer potpisivanje Memoranduma o geotermalnim istraživanjima u Vranjskoj Banji sa jednom kineskom firmom. Kao važan rezultat u radu javnih preduzeća naveo je i primer „Vodovoda“ koji se odnose na izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda i cevovoda od brane „Prvonek“ do Fabrike vode.

On je rekao da se stalno susreće sa zahtevima svojih članova i uopšte građana koji traže posao. Samo u toku prošle nedelje na razgovoru je bilo pedesetak ljudi.

„To je naša realnost i od toga nećemo bežati. Imamo podršku Vlade i obećanja da će Vranje biti od starteškog značaja za ovu Vladu. Imamo dovoljno razloga da očekujemo bolje dane“, rekao je Bulatović.

Na kraju je rekao da se SNS neće baviti nelegalnim radnjama prethodnog rukovodstva već će se fokusirati na konkretne stvari. Sve ono što lokalno rukovodstvo pronađe, a nije u skladu sa zakonom time će se baviti institucije sistema.

To nije naš posao, zaključio je Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare